FinansWatch

Orkla Sparebank har vokst 1 milliard hvert år etter fusjonen

Etter fusjonen i 2017 har sparebanken hatt en jevn vekst. Mens bemanningen er den samme har forvaltningskapitalen nå passert 14 milliarder kroner.

Dag Olav Løseth, adm. banksjef i Orkla Sparebank.

I oktober 2017 fusjonerte Orkdal Sparebank med Meldal Sparebank. Det har vist seg å være et svært vellykket grep.

– I dag har vi den samme bemanninga som de to bankene hadde til sammen ved fusjonen, men inntjeninga har økt. I 2017 hadde de to bankene en samlet forvaltningskapital på 11 milliarder kroner. Ved årsskiftet passerte vi 14 milliarder. Det betyr at forvaltningskapitalen har vokst med én milliard i året etter fusjonen. Det er veldig mye penger, når man tenker seg om.

Det sier banksjef Dag Olav Løseth til avisa Sør-Trønderlag. Han sier Orkla Sparebank har en god drift, og at banken ligger an til å få et overskudd i 2020 på rundt 100 millioner kroner.

Banken har derimot fått mange henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter som sliter som følge av den pågående pandemien.

– Mange har bedt om betalingslettelser, noe det har vært ganske greit å få. Rådgivninga knyttet til dette har også vært veldig viktig. I slike situasjoner ser vi hvor viktig det er å være en lokal bank som kjenner det lokale miljøet, sier Løset.

Han mener det er viktig at krisepakkene fra myndighetene ikke stopper fort opp.

– Vi har en kunnskap og nærhet som gjør det lettere å være en medhjelper - også i vanskelige tider. Og så har vi en jobb å gjøre etterpå, med å løfte dem som ble hardest rammet, sier Løseth.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch