FinansWatch

Orkla Sparebank har vokst 1 milliard hvert år etter fusjonen

Etter fusjonen i 2017 har sparebanken hatt en jevn vekst. Mens bemanningen er den samme har forvaltningskapitalen nå passert 14 milliarder kroner.

Dag Olav Løseth, adm. banksjef i Orkla Sparebank.

I oktober 2017 fusjonerte Orkdal Sparebank med Meldal Sparebank. Det har vist seg å være et svært vellykket grep.

– I dag har vi den samme bemanninga som de to bankene hadde til sammen ved fusjonen, men inntjeninga har økt. I 2017 hadde de to bankene en samlet forvaltningskapital på 11 milliarder kroner. Ved årsskiftet passerte vi 14 milliarder. Det betyr at forvaltningskapitalen har vokst med én milliard i året etter fusjonen. Det er veldig mye penger, når man tenker seg om.

Det sier banksjef Dag Olav Løseth til avisa Sør-Trønderlag. Han sier Orkla Sparebank har en god drift, og at banken ligger an til å få et overskudd i 2020 på rundt 100 millioner kroner.

Banken har derimot fått mange henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter som sliter som følge av den pågående pandemien.

– Mange har bedt om betalingslettelser, noe det har vært ganske greit å få. Rådgivninga knyttet til dette har også vært veldig viktig. I slike situasjoner ser vi hvor viktig det er å være en lokal bank som kjenner det lokale miljøet, sier Løset.

Han mener det er viktig at krisepakkene fra myndighetene ikke stopper fort opp.

– Vi har en kunnskap og nærhet som gjør det lettere å være en medhjelper - også i vanskelige tider. Og så har vi en jobb å gjøre etterpå, med å løfte dem som ble hardest rammet, sier Løseth.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste Nytt