FinansWatch

Andrea Søfting blir ny økonomidirektør i Kommunalbanken

– Vi er svært glade for at Søfting har takket ja til tilbudet. Vi har hatt en grundig rekrutteringsprosess med mange sterke kandidate, sier adm. direktør i Kommunalbanken, Jannicke Trumpy Granquist.

Foto: SpareBank 1 Ringerike Hadeland

Andrea Søfting er ansatt som ny økonomidirektør i Kommunalbanken AS (KBN), opplyses det i en melding torsdag. Hun kommer fra stillingen som banksjef økonomi og finans i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

– Vi er svært glade for at Søfting har takket ja til tilbudet. Vi har hatt en grundig rekrutteringsprosess med mange sterke kandidater. I henne får vi en utviklingsorientert og dyktig leder, sier administrerende direktør, Jannicke Trumpy Granquist, i en pressemelding.

Søfting er utdannet siviløkonom med master i regnskap og revisjon samt en MBA i Økonomistyring og ledelse fra Norges Handelshøyskole. Hun kommer fra stilling som banksjef økonomi og finans i Sparebank 1 Ringerike Hadeland. Før dette var hun økonomisjef samme sted. Søfting har i tillegg arbeidserfaring som revisor og konsulent fra Deloitte.

– Hun vil bringe med seg en god helhetsforståelse for bankdrift generelt, og for økonomi- og regskapsfunksjonen spesielt. Som statsautorisert revisor har hun også god regnskaps- og rapporteringskompetanse, sier Granquist videre.

Hovedpersonen selv gleder seg til nye utfordringer.

– Stillingen som økonomidirektør i KBN fremstår som utrolig spennende og faglig utfordrende. KBN er en av landets største finansinstitusjoner målt etter forvaltningskapital og en av de største norske aktørene i det internasjonale kapitalmarkedet, sier Andrea Søfting og legger til.

– Bankens viktige rolle i å finansiere kommunesektoren og tydelige profil innen grønn finans og bærekraft stemmer godt med mine egne verdier. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med organisasjonen og gleder meg til å være med på bankens reise videre, sier Andrea Søfting.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch