FinansWatch

SpareBank 1 Nord-Norge kjøper regnskapshus

– I vår bransje skjer det veldig mye, veldig raskt. Det er ikke enkelt for mindre regnskapsselskaper å henge med på områder som digitalisering og automatisering, sier Tom Robert Aasnes.

Tom Robert Aasnes, direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge. | Foto: SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge utvider sin satsing i området og kjøper Lofotøy Regnskap AS i Svolvær, opplyser banken.

– Lofoten og Vesterålen er et svært viktig område for oss. Gjennom dette oppkjøpet styrker vi satsingen vår der, spesielt mot den maritime sektoren og fiskeriene, sier konsernsjef Liv Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge, i en pressemelding.

Utvidelsen som nå finner sted, innebærer at fire medarbeidere nå får ny arbeidsgiver, og at 50 bedriftskunder får ny leverandør.

– Lofotøy Regnskap er en veldreven virksomhet. Når vi nå går sammen, vil det gi positive synergier for begge selskapene, og ikke minst for de mange små og mellomstore bedriftene i regionen som bruker våre tjenester, sier Tom Robert Aasnes, som er direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.

Lofotøy Regnskap AS blir en del av SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge ved at aksjene skifter eier nå, mens selve fusjonen vil gjennomføres i løpet av andre kvartal 2021. Inntil da vil selskapet fortsette sin selvstendige drift, opplyses det.

– I vår bransje skjer det veldig mye, veldig raskt. Det er ikke enkelt for mindre regnskapsselskaper å henge med på områder som digitalisering og automatisering. SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge er langt fremme når det gjelder moderne løsninger på disse områdene, blant annet gjennom egen avdeling for digitale tjenester. Kombinert med den kompetansen og de tjenestene som finnes i SpareBank 1 Nord-Norge for øvrig, gir dette klare fordeler for våre kunder. Det tror jeg kundene vil merke, sier han Aasnes.

Lofotøy Regnskap er et familieselskap eid av Steinar Angell og Sigrid Angell Iseli. De er svært fornøyde med å bli en del av SpareBank 1 Nord-Norge og Regnskapshuset.

– Vi har isolert sett vært tilfreds med utviklingen i Lofotøy Regnskap AS. Imidlertid, når denne muligheten kom, og vi får lov til å bidra i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge sin spissede satsning på fiskerinæringen i Lofoten og Vesterålen, kunne vi ikke la muligheten gå fra oss, sier Steinar Angell.

SpareBank 1 med rekordvekst i Røros og kaprer Eika-kunder 

Færre inkassosaker gir lyse utsikter for BRAbank

BN Bank inngår partnerskap med strømselskap – handler mer om klima enn penger 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch