FinansWatch

SpareBank 1 med rekordvekst i Røros og kaprer Eika-kunder

Den lokale banksjefen mener det har vært en trend over flere år, og at de nyter godt av LO-avtalen og gode digitale løsninger.

Foto: Magnus Eidem

– Det er ny rekord, sier banksjef Eivind Langseth, til avisen Fjell-Ljom.

SpareBank 1 SMN fikk et overskudd på nærmere to milliarder kroner i 2020. Til tross for at overskuddet har krympet med 554 millioner kroner sammenlignet med året før, har banken samtidig styrket markedsandelen i Midt-Norge.

Konsernsjef Jan-Frode Janson har tidligere sagt til FinansWatch at det lyser vekst av hele regnskapet og at de vokser på alle områder. Det gjenspeiler seg også på de mer lokale forholdene.

I Røros og Holtålen har SMN-konsernet en kundevekst på 225 nye privatkunder. Selv om tallene isolert sett ikke er de største, tilsvarer det en innskudds- og utlånsvekst på henholdsvis 20,6 og 13,8 prosent. Men kanskje enda viktigere; det er en trend som har vært over flere år.

– To-tredeler kommer fra Eika-bankene, mens resten er fra andre aktører, sier Langseth.

Han forklarer at en del av veksten skyldes avtalen banken har med LO, i tillegg til at han anser SpareBank 1 sine digitale løsninger som et fortrinn i konkurransen.

– Vi har mobilbank og nettbank der kundene kan gjøre mye sjøl når det passer dem. Blant annet har vi den beste ratingen på alle mobilbank-apper i hele landet, sier han til lokalavisen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch