Finans Norge: Jobbskapertallet falt med 75.300 stillinger i fjerde kvartal

Norge behøver en million nye jobber innen 2050. Finans Norges jobbskaperbaromtere viser at vi gikk tilbake i fjerde kvartal, men ikke like mye som i tredje kvartal.
Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finans Norges jobbskapertall for fjerde kvartal er -75.300 jobber i Norge. Målet er å skape én million nye jobber innen 2050.

For nå målet om en million nye jobber innen 2050, må man i snitt klare å skape 25.000 nye jobber per år.

«Norge tapte 50.300 sysselsatte det siste året pr 4. kvartal 2020. Vi burde skapt 25.000 nye arbeidsplasser i perioden. Det betyr at Finans jobbskapertall er minus 75.300. Dette er en bedring fra forrige kvartal da jobbskapertallet var minus 101.000», skriver Finans Norge på sine nettsider.

Frem til første kvartal 2020 lå man foran målet om skapning av nye arbeidsplasser.  Finans Norge håper i likhet med de fleste i bransjen at man vil få en rekyl når smittesituasjonen gjør det mulig å åpne samfunnet litt igjen. Mange har penger til overs etter måneder med lavere forbruk som de er klare til å bruke på serveringssteder og hos reiselivet.

På den andre siden er det ikke sikkert vi har nådd bunnen i antallet tilgjengelige jobber ennå.

«Samtidig må vi ikke glemme at de permitterte vises i statistikken som sysselsatte», påpeker Finans Norge.

Mange av de jobbene som er forsvunnet vil aldri komme tilbake. De som har permittert, men ikke gått konkurs hittil, kan fortsatt gjøre det når utsatte offentlige avgifter en gang må kreves inn og tålmodige kreditorer ikke kan vente lenger.

– Selv om tiltakene bør fases ut, er det en særlig utfordring knyttet til utsatt skatt og avgifter som næringslivet har fått skyve foran. Det må lages en gjennomtenkt strategi for innbetaling som gjerne strekkes over flere år, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge i en pressemelding.

 DNB skal satse i distriktene – uten nye ansatte

Finans Norge har lett i SSB-skogen for å finne jobbskapertallet

Staavi: – Det er stordriftsfordeler i innskuddspensjonsforvaltning 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også