FinansWatch

Sluttpakker preger resultatet til Sogn Sparebank

Regnskapsbøkene til sparebanken bærer preg av inngåtte sluttpakker, fallende rentenetto og tap på utlån.

Foto: Google Maps

Sogn Sparebank melder om et resultat etter skatt på 5,3 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, mot tap på 4,8 millioner kroner i samme periode i 2019. Netto renteinntekter beløp seg til 26,4 millioner kroner, sammenlignet med 31,8 millioner kroner.

For hele 2020 fikk banken et resultat etter skatt på 33,3 millioner kroner, opp fra 28,7 millioner kroner året før. Netto renteinntekter er i samme periode opp fra 104,9 til 106,8 millioner kroner, mens egenkapitalavkastningen er redusert fra 6,1 til 3,6 prosent.

Sogn Sparebank skriver i en kommentar at resultatet bærer preg av inngåtte sluttpakker, en fallende rentenetto og tap på utlån. Ved utgangen av 2020 hadde banken totalt 18,9 millioner kroner i kostnadsførte nedskrivninger på utlån og garantier.

Styret vurderer bankens kapitalsituasjon som god og har derfor i samsvar med anbefalingene fra Finanstilsynet foreslått et utbytte på 3,0 kroner per aksje for 2019 og 3,50 kroner per aksje for 2020, totalt 4,1 millioner kroner. Banken betaler også ut 2,6 millioner kroner fra gavefondet.

FinanWatch har tidligere skrevet om at banken ga 11 ansatte sluttpakke i 2020, før de bare et par uker siden måtte utlyse nye stillinger som følge av for lav bemanning.

Banken har begrunnet sluttpakkene med at det er et ledd i å rigge banken for fremtiden, møte markedsendringer og endrede kundevaner for å bli en mer konkurransedyktig lokal sparebank.

To uker etter nedbemanning søker Sogn Sparebank flere medarbeidere til salg og rådgivning

Sogn Sparebank får politiet som leietager: – To viktige samfunnsfunksjoner samles nå under samme tak 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch