Korrupsjonsetterforskning av DNB avsluttet 

Oslo statsadvokatembeter har avsluttet etterforskningen av DNB i Samherji-saken.  
Foto: PR/DNB
Foto: PR/DNB

Det opplyser DNB i en melding fredag morgen. 

28. november 2019 informerte Økokrim om at de hadde innledet etterforskning mot DNB. Dette skjedde i forbindelse med at DNB hadde kundeforhold til det islandske fiskerikonsernet som i media hadde blitt knyttet til påstått korrupsjon i Namibia.  

DNB fikk en rolle i saken fordi angivelige pengestrømmer via skatteparadis som etterforskes som mulig korrupsjon, skal ha gått via DNB. Et sentralt spørsmål var hvor mye av overføringene på over 600 millioner kroner som var knyttet til mulige bestikkelser for fiskekvoter i Namibia.  

DNB skriver i meldingen fredag at de er orientert om at etterforskningen ikke har frembragt informasjon som foranlediger straffeforfølgning av enkeltpersoner. Statsadvokaten mener heller ikke at foretaksstraff er aktuelt i denne saken. Saken er henlagt. 

– Vi har hatt et godt samarbeid med Økokrim, og har delt all relevant informasjon vi har hatt. Vi tar til etterretning at de slår fast at DNB ikke straffeforfølges, sier Thomas Midteide, konserndirektør for Kommunikasjon og bærekraft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også