FinansWatch

Swedbanks sjef i Norge tror veksten fortsetter

Ifølge Tone Lunde Bakker hadde Swedbank Norge et stabilt resultat i fjerde kvartal, men høy aktivit hos kundene i både obligasjons- og EK-markedet. Hun forventer banken vil vokse videre spesielt i eiendomssektoren.

Foto: PR/Swedbank

Swedbank overgikk forventningene da bankkonsernet la frem sine tall for fjerde kvartal mandag.

Fasiten viste et driftsresultat på 5,7 milliarder svenske kroner, mens analytikerne hadde ventet et resultat på 5,1 milliarder svenske kroner. Netto renteinntekter utgjorde 6,6 milliarder, mens avsetninger til lånetap ble 523 millioner svenske kroner.

Swedbank offentliggjør ikke tall for den norske virksomheten, men ifølge Finansavisen hadde banken også et stabilt resultat i den norske butikken.

– Det var et stabilt resultat i et krevende kvartal. Banken har klart seg godt igjennom et av de mest utfordrende årene jeg har opplevd med nedstengninger og stengte grenser, sier Swedbanks sjef i Norge, Tone Lunde Bakker til Finansavisen.

Hun trekker blant annet frem at Swedbank Norge hadde vekst i kommiterte lånefasiliteter, men ikke i lån som er trukket.

– Vi så at mange kunder benyttet seg av et godt kapitalmarked med utstedelser både i obligasjonsmarkedet og egenkapitalmarkedet i fjerde kvartal. Vi har god etterspørsel fra eiendomssektoren og ser at vi kommer til å vokse videre der. Vi har også hatt vekst innen handel og service, som vi venter vil fortsette. Det skjer også mye spennende i fornybarsektoren, forklarer hun.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch