Syv viktige funn fra rapporten om medeierskap

Konserndirektør i Veidekke, Anne Thorbjørnsen, har forståelse for at flere i finansbransjen ønsker bedre muligheter for medeierskap. Hun mener at medeierskap styrker både lønnsomhet og innovasjon i bedrifter, men også organisasjonstilknytningen
Foto: CF-Wesenberg-
Foto: CF-Wesenberg-

– Medeierskap i Veidekke er en viktig del av vår bedriftskultur. Dette bidrar til involvering, engasjement, eierskap og lojalitet til selskapets mål og arbeidsform, skriver Anne Thorbjørnsen i en e-post til Finansfokus.

Hun peker dessuten på at i medeierskapet i tillegg gir et interessefellesskap med Veidekkes øvrige eiere.

Som FinansWatch har skrevet tidligere mener Finansforbundet at for for lite at kun 1,2 prosent av alle sysselsatte i Norge er medeier i bedriften de jobber i. De vil ha på plass både insentiver og lover å jobbe for å øke andelen av ansattes medeierskap.

NyAnalyse har derfor utarbeidet en rapport på oppdrag fra Finansforbundet, hvor de ønsker å bidra til å øke muligheten for økt medeierskap blant de ansatte i finansbransjen.

På et webinar mandag var nettopp dette tema. Her deltok blant annet finansminister Jan Tore Sanner og sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik. I tillegg bidro nettopp Thorbjørnsen fra Veidekke med sine synspunkter.

Hovedpunktene fra studien over ble også presentert.

– Vårt aksjeprogram benytter de innretningene som myndighetene har lagt til rette for gjennom skattelovgivningen. Veidekke er positive til forslaget om å øke den skattefrie rabatten fra 5 000 til 7 500 kroner, forklarer Thorbjørnsen, ifølge Finansfokus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også