Sogn Sparebank får kritikk: Nektet flytkninger BankID

Sogn Sparebank får kritikk av flyktningtjenesten i Sogn kommune, etter at de ikke har gitt ut BankID til kommunens flyktninger.
Sogn Sparebank beklager at de ikke har fulgt egne rutiner ved utstedelse av BankID til kommunens flyktninger. | Foto: Google Maps
Sogn Sparebank beklager at de ikke har fulgt egne rutiner ved utstedelse av BankID til kommunens flyktninger. | Foto: Google Maps

Ifølge lokalavisa Sogn Avis har ikke Sogn Sparebank gitt et fullverdig banktilbud til flyktningene, som har fått bankkonto og mobilnettbank, men ingen BankID.

– Resultatet har vorte at dei silar vekk alle flyktningar som kundar. Utan BankID kjem dei ikkje inn på til dømes HELFO eller NAV sine tenester på nett heller. Ein er temmeleg hjelpelaus utan BankID i dag og det avgrensar moglegheita flyktningane har til å klara seg sjølve. Og det er jo nettopp det me vil at dei skal, sier John Bøthun Liøen, flyktningkonsulent i Lærdal, til Sogn Avis.

I følge Finanstilsynet er reisebevis med biometrisk singatur godkjent som legitimasjon, for å få Bank ID. Likevel har ikke flyktningenes reisebevis i Lærdal blitt godkjent av Sogn Sparebank.

Ragnhild Skahjem Tofastrud, kommunikasjonsansvarlig i banken, forklarer at det er en feil fra deres side at egen regler ikke er praktisert.

– Me beklagar at denne informasjon er gått ut, og vil ta kontakt med flyktningtenestene i Indre Sogn for å få retta opp i dette. Me skal vera ein ekte lokalbank som tilbyr gode produkt og tenester til kundane. BankID og andre sjølvbetente løysingar er ein naturleg del av eit kundeforholdet. Som tidlegare nemnt har me oppdaterte rutinar, og me har allereie sendt ut intern informasjon til alle tilsette i banken for å unngå liknande hendingar i framtida, skriver hun i en epost til lokalavisa.

Sparebanken Sogn og Fjordane tapte pensjonssak i tingretten

To uker etter nedbemanning søker Sogn Sparebank flere medarbeidere til salg og rådgivning

11 ansatte i Sogn Sparebank fikk sluttpakke – nå søker banken etter nye ansatte

Finansforbundet om sluttpakker med påfølgende kompetanseskifte: – Vi er skeptiske til fremgangsmåten

Sogn Sparebank: – Det er alltid kjedelig å måtte gå til nedbemanning 

Finansforbundet om sluttpakker med påfølgende kompetanseskifte: – Vi er skeptiske til fremgangsmåten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også