FinansWatch

Nina Hammerstad etablerer nytt forvaltningsselskap

Hun slår seg sammen med fem avhoppere fra Odin Forvaltning for å drive aktiv forvaltning. – Utfordringen i den aktive bransjen er at mange aktører ikke løsriver seg nok fra indeksen de måles mot, sier hun.

Nina Hammerstad er en av seks partnere i REQ Capital. | Foto: NBIM

I oktober ble det bekjentgjort at Nina Hammerstad (44), som blant annet har vært ansvarlig for å bygge opp den internasjonale eiendomssatsingen i Oljefondet sa opp sin stilling. Nå er det blitt kjent at hun skal drive aktiv forvaltning i sselskapet REQ Capital.

– Debatten om passiv versus aktiv forvaltning er ganske unyansert. Utfordringen i den aktive bransjen er at mange aktører ikke løsriver seg nok fra indeksen de måles mot. Når aktive forvaltere måles og belønnes i henhold til en indeks, blir ofte også posisjoneringen indeksnær. Vi skal ikke bruke tid på indekser eller hvilke selskaper som vekter hva i indeksen, sier Nina Hammerstad til Dagens Næringsliv.

De seks partnerne i REQ Capital skal drive aktiv forvaltning for dem med solide pengesummer til overs.

– Vi retter oss mot formuende privatpersoner og institusjoner. Vi konsentrerer oss om tegninger fra ti millioner kroner og oppover, sier Hammerstad.

God aksjeavkastning for Oljefondet

Lokalbank-alliansen og Frende har inngått en intensjonsavtale om fremtidig samarbeid 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch