Nina Hammerstad etablerer nytt forvaltningsselskap

Hun slår seg sammen med fem avhoppere fra Odin Forvaltning for å drive aktiv forvaltning. – Utfordringen i den aktive bransjen er at mange aktører ikke løsriver seg nok fra indeksen de måles mot, sier hun.
Nina Hammerstad er en av seks partnere i REQ Capital. | Foto: NBIM
Nina Hammerstad er en av seks partnere i REQ Capital. | Foto: NBIM

I oktober ble det bekjentgjort at Nina Hammerstad (44), som blant annet har vært ansvarlig for å bygge opp den internasjonale eiendomssatsingen i Oljefondet sa opp sin stilling. Nå er det blitt kjent at hun skal drive aktiv forvaltning i sselskapet REQ Capital.

– Debatten om passiv versus aktiv forvaltning er ganske unyansert. Utfordringen i den aktive bransjen er at mange aktører ikke løsriver seg nok fra indeksen de måles mot. Når aktive forvaltere måles og belønnes i henhold til en indeks, blir ofte også posisjoneringen indeksnær. Vi skal ikke bruke tid på indekser eller hvilke selskaper som vekter hva i indeksen, sier Nina Hammerstad til Dagens Næringsliv.

De seks partnerne i REQ Capital skal drive aktiv forvaltning for dem med solide pengesummer til overs.

– Vi retter oss mot formuende privatpersoner og institusjoner. Vi konsentrerer oss om tegninger fra ti millioner kroner og oppover, sier Hammerstad.

God aksjeavkastning for Oljefondet

Lokalbank-alliansen og Frende har inngått en intensjonsavtale om fremtidig samarbeid 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også