FinansWatch

Tangen reduserer ledergruppen i Oljefondet

Oljefondsjef Nicolai Tangen henter inn to nye navn i ledergruppen samtidig som den krymper fra 12 til ni personer.

Oljefondsjef Nicolai Tangen presenterer ny ledergruppe. | Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Fem personer forsvinner ut; Karsten Kallevig, Nina Hammerstad, Stephen A. Hirsch, Ole Christian Bech-Moen og Hege Gjerde, og tre nye kommer inn; Mie Caroline Holstad, direktør for eiendom- og infrastrukturinvsteringer, Birgitte Bryne, driftsdirektør og Age Bakker, teknologidirektør.

Ved å inkludere både en driftsdirektør og en teknologidirektør, styrker fondet satsingen på teknologi.

– I årene fremover vil vi jobbe videre med ny teknologi som kan forbedre forvaltningen av fondet. Vi er ikke bare et finansforetak, vi er også en IT-bedrift. Vi må være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data for å sikre best mulig avkastning for fellesskapet. Årlig håndterer vi 30 millioner transaksjoner. Det er mer enn Oslo Børs og illustrerer den enorme mengden data vi behandler, sier Nicolai Tangen, i en pressemelding

Ledergruppen fra 12 til ni personer etter at fire områder blir slått sammen til to nye. Blant annet slås eierskap og kontroll og etterlevelse sammen. Carine Smith Ihenacho vil lede det nye området.

–Vi vil styrke fondets eierskapsarbeid i årene som kommer. Dette er et område i rask utvikling, og vi sikter mot å være en global leder. Vi vil jobbe med våre forventninger til selskaper, og vi vil styrke eierdialogen. Området kontroll og etterlevelse er også viktigere enn noen gang. Vi vil fortsette å bygge gode systemer og rutiner for å ligge i forkant av utviklingen, sier Tangen i meldingen.

Den nye ledergruppen får følgende sammensetning:

  • Nestleder: Trond Grande
  • Risikosjef: Dag Huse
  • Investeringssjef: Ole Øivind Nygård
  • Investeringssjef: Petter Johnsen
  • Sjef for eierskap og etterlevelse: Carine Smith Ihenacho
  • Sjef for unoterte investeringer: Mie Holstad (ny)
  • Teknologidirektør: Age Bakker
  • Sjef for drift: Birgitte Bryne (ny)

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch