FinansWatch

P27 overtar svenske Bankgirot – ber norske banker henge seg på

Det nordiske transaksjonssamarbeidet P27 har tatt det første skrittet mot målet om å skape en felles nordisk clearinginfrastruktur med overtakelsen av Bankgirot i Sverige. P27-sjef retter oppfordring til det norske markedet: – Vil dere være med, så heng på.

– Nå er det virkelig alvor for P27. Vi overtar selve hjørnesteinen i svensk betalingsinfrastruktur, som er et viktig skritt i overgangen til en nordisk betalingsplattform. Døren står fortsatt på vidt gap for Norge, men det er synd at vi ikke har med den norske kompetansen og erfaringen i denne viktige startfasen, sier Martin Georgzén, sjef for strategi og kommunikasjon i P27 til FinansWatch.

P27 ble grunnlagt så sent som i mars 2019 av Nordens syv største banker; Seks av dem, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) og Swedbank står fortsatt bak initiativet. De representerer tre av de fire nordiske land selskapet vil kunne drive virksomhet i. Den syvende banken – DNB – trakk seg tidlig fra samarbeidet og Norge står nå uten representasjon.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch