FinansWatch

P27 ønsker like konkurransevilkår som Nets og Mastercard

P27 er blitt utpekt i en rapport fra Konkurrencerådet i Danmark til å være den mest sannsynlige arvtager for Betalingsservice.

Claus Richter er driftsdirektør i P27. | Foto: P27 Nordic Payments

Borsen.dk skriver at Konkurrencerådet har konkludert at myndighetene er nødt til å hjelpe med å få betalingstjenester på markedet, hvis det skal bli mer konkurranse på betalinger og for at Betalingsservice skal utfordres. Sistnevnte har en markedsandel på 75 prosent.

Driftsdirektør i P27, Claus Richter, uttaler til Borsen.dk at han ønsker lik lovgivning for alle betalingsvirksomheter.

– I dag er det ikke gebyrer på Mobilepay og kortbetalinger, men det kan legges gebyrer på en betalingsservicebetaling, sier Richter til Borsen.dk

– Rettferdig konkurranse er den riktige veien fremover. Vi ber ikke om noen konkurransemessige fordeler, men vi vil få muligheten til å konkurrere på like vilkår, legger han til.

Borsen.dk skriver at det i dag er forskjell på reguleringen for såkalte direct debit-tjenester som Betalingsservice og nye tjenester som Mobilepay og P27.

Dette skyldes at forbrukeren har gitt direct debit-betalingstjenesten fullmakt til å trekke penger fra hens konto, mens forbrukeren skal ha full kontroll på de nye tjenestene.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch