P27 ønsker like konkurransevilkår som Nets og Mastercard

P27 er blitt utpekt i en rapport fra Konkurrencerådet i Danmark til å være den mest sannsynlige arvtager for Betalingsservice.
Claus Richter er driftsdirektør i P27. | Foto: P27 Nordic Payments
Claus Richter er driftsdirektør i P27. | Foto: P27 Nordic Payments

Borsen.dk skriver at Konkurrencerådet har konkludert at myndighetene er nødt til å hjelpe med å få betalingstjenester på markedet, hvis det skal bli mer konkurranse på betalinger og for at Betalingsservice skal utfordres. Sistnevnte har en markedsandel på 75 prosent.

Driftsdirektør i P27, Claus Richter, uttaler til Borsen.dk at han ønsker lik lovgivning for alle betalingsvirksomheter.

– I dag er det ikke gebyrer på Mobilepay og kortbetalinger, men det kan legges gebyrer på en betalingsservicebetaling, sier Richter til Borsen.dk

– Rettferdig konkurranse er den riktige veien fremover. Vi ber ikke om noen konkurransemessige fordeler, men vi vil få muligheten til å konkurrere på like vilkår, legger han til.

Borsen.dk skriver at det i dag er forskjell på reguleringen for såkalte direct debit-tjenester som Betalingsservice og nye tjenester som Mobilepay og P27.

Dette skyldes at forbrukeren har gitt direct debit-betalingstjenesten fullmakt til å trekke penger fra hens konto, mens forbrukeren skal ha full kontroll på de nye tjenestene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også