God aksjeavkastning for Oljefondet

Oljefondet fikk i tredje kvartal en avkastning på 412 milliarder kroner. Verdien var ved utgangen av september 10.610 milliarder kroner.
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tredje kvartal endte med en avkastning på 4,3 prosent, tilsvarende 412 milliarder kroner for Statens Pensjonfond utland. Verdien på fondet var dermed 10.610 milliarder kroner ved utgangen av september.

Det var fondets aksjeinvesteringer som drev veksten. Der endte avkastningen på 5,7 prosent. Renteinvesteringene og investeringene i unotert eiendom fikk en mer beskjeden avkastning på henholdsvis 1,1 og 0,9 prosent.

– Finansmarkedene var fortsatt preget av usikkerhet knyttet til koronaviruset. Likevel ga aksjemarkedene god avkastning i kvartalet. Særlig var oppgangen drevet av amerikanske teknologiselskaper, sier leder oljefondssjef Nicolai Tangen i i en pressemelding.

En sterkere krone bidro til å redusere verdien med 97 milliarder kroner. I tillegg ble det tatt ut 105 milliarder kroner fra fondet i tredje kvartal.

Aksjeinvesteringene utgjør 70,7 prosent av verdien i fondet, renteinvesteringene for 26,6 prosent, mens unotert eiendom bidrar med 2,7 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også