Etter 12 år skal Roy Stian Farsund lede bedriftsmarkedet i banken: – Jeg kjenner på et stort ansvar

Den nye direktøren for bedriftsmarkedet i Sogn og Fjordane skal sørge for at de kjenner næringslivet i regionen sin best, og tilføre den kompetansen de trenger. – Jeg gleder meg til at jeg i en ny rolle kan fortsette å jobbe sammen med dyktig ansatte som jeg kjenner godt fra før, sier Farsund til FinansWatch.
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Roy Stian Farsund (45) blir ny direktør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Sogn og Fjordane

Det å få være en del av det flotte næringslivet som vi har i fylket, få i gang gode prosjekter sammen med flinke kunder, og i lag skape aktive lokalsamfunn. Det syns jeg er motiverende og meningsfullt, og jeg gleder meg stort til dette sammen med flinke tilsette i banken.

Sparebanken Sogn og Fjordane har en visjon om å være en drivkraft i lokalsamfunnet. Det mener Farsund de skal oppfylle gjennom å tilføre kapital og kompetanse til sunne prosjekter. Banken satser sterkt på å utvikle rådgivere innenfor ulike bransjer, slik at de er en god sparringspartner for kundene.

Jeg kjenner organisasjonen gjennom 12 år. Jeg gleder meg til at jeg i en ny rolle kan fortsette å jobbe sammen med dyktig ansatte som jeg kjenner godt fra før.

Totalt 40 ansatte jobber mot næringslivet i banken, og over halvparten av dem er kredittrådgivere.

– Hvordan blir det å lede hele divisjonen for bedriftsmarked?

Det blir selvfølgelig spennende og meningsfullt. I tillegg kjenner jeg på et stort ansvar. Vi finansierer seks av ti aksjeselskap i regionen og vet at det er mange som er avhengige av oss som en god og dyktig støttespiller. Vi skal utøve den rollen på en god måte, med rett kompetanse og kredittrisiko.

Hovedkonkurrenten til Sparebanken Sogn og Fjordane er Sparebanken Vest. Farsund lover at de skal kjenne næringslivet i regionen best og tilføre kompetansen de etterspør.

Vi er her og blir her. Dette er vårt markedsområde. Vi skal utgjøre en forskjell for kundene og være tettest på.

Roy Stian Farsund har jobbet innen bank og finans de siste 20 årene. Han har økonomiutdanning og Executive Master of Management fra BI.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også