Roy Stian Farsund (45) blir ny direktør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Sogn og Fjordane

Roy Stian Farsund (45) rekrutteres internt fra stillingen som banksjef for bedriftsmarkedet Sunnfjord. Han tiltrer stillingen rett over nyttår.
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane
Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

  – Eg er veldig motivert og gler meg til å ta fatt på denne oppgåva. Banken har ei viktig rolle som ei drivkraft i lokalsamfunnet vårt, og eg ser fram til å få vere med å løfte fram og realisere gode prosjekt i regionen. Vi er avhengige av eit godt samspel med bedriftskundane våre for å  sikre eit godt og robust næringsliv, og eg ser fram til å jobbe tett saman med det mangfaldige og spennande næringslivet i Sogn og Fjordane, sier Farsund i en pressemelding.

Farsund har vært ansatt i Sparebanken Sogn og Fjordane siden 2008. Han har tidligere jobbet i Nordea og har økonomiutdanning fra Sogndal og en master i strategisk ledelse fra BI.

Farsund tar over etter Kjetil Bjørset (64),  som framover skal jobbe mer spisset mot storkundesegmentet i banken.   

– Vi har hatt mange gode kandidatar til stillinga, og det er alltid kjekt når ein finn den beste kandidaten internt. Eg er trygg på at Roy Stian har det som trengs for å vere ein god støttespelar for næringslivet og til å utvikle bedriftsmarknadsmiljøet i banken vidare. Han har ei lang fartstid i finans og ei god kjennskap til det lokale næringslivet i Sogn og Fjordane, sier administrerande direktør Trond Teigene.   

Farsund tar over direktørrollen i en tid der pandemien har skapt store omveltinger for næringslivet. Banken har seks av ti aksjeselskap i Sogn og Fjordane som kunder, og et samla utlån på 13,6 milliarder til næringslivet i regionen.

– Eg kjenner på det ansvaret. Tida vi er i no berer preg av stor usikkerheit for ulike delar av næringslivet, og det er krevjande for fleire av kundane våre. Vi har heilt frå starten av nedstenginga i mars vore tett på kundane våre for å finne gode løysingar for dei, og det kjem vi til å fortsette med, seier Farsund.   

Sparebankforeningens nye direktør: – Sparebankene er selve ryggraden i lokalsamfunnene

Sunndal Sparebank åpner nytt avdelingskontor 

Finans har fått en plass i Teknologirådet

SpareBank 1 Nord-Norge bekymret for økende arbeidsledighet  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også