FinansWatch

Folkefinansieringsformidleren Kameo har lånt ut 1 milliard kroner

Kameo som formidler lånebasert folkefinansiering har nådd en milliard kroner i utlånt kapital.

– Milliarden er nådd, en milepæl vi i Kameo er mer enn stolte av, sier Linn Hoel Ringvoll, daglig leder Kameo Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

I løpet av halvannet år har Kameo blant annet doblet arbeidsstokken, etablert og re-etablert seg i Danmark og Norge, fått ABG Sundal Collier med på laget og laget løsninger for å inkludere profesjonell kapital til de prosjektene de er med på å finansiere.

Dalgig leder i Kameo Norge, Linn Hoel Ringvoll, legger vekt på at de reelle behovene på låntaker- og investorsiden er relle.

– Milliarden er nådd, en milepæl vi i Kameo er mer enn stolte av. Låntakerne våre trenger finansiering som av ulike grunner er vanskelig tilgjengelig fra tradisjonelle aktører, mens investorene har slitt med null-rente i banken og en volatil børs. Samtidig har eiendomsmarkedet i de fleste byene fortsatt å vokse, noe som gjør eiendom til et attraktivt investeringsalternativ, men hvor innsatsen normalt er høy, sier Hoel Ringvoll.

I 2021 blir det vel så hektisk for Kameo som må implementere endringer i forbindelse med nye regelverk fra EU.

– Vi skal gjøre mange lån under bærekraftsrammeverket som vi utviklet i år, og som innebærer at vi kan merke lån på plattformen som grønne investeringer eller likestillingsinvesteringer; og så skal vi bruke året på å tilpasse plattformen vår til det nye EU-regelverket for crowdfundingplattformer som trer i kraft i Sverige og Danmark i november 2021.

Nordnet: «En del» fond har blitt billigere med ny prismodell

Resurs Bank introduserer separat nedbetaling av enkelte kredittkortkjøp

Finanstilsynet åpner ny runde med regulatorisk sandkasse

Danske Bank avvikler Private Banking i Bergen og Stavanger  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch