FinansWatch

30 prosent færre inkassosaker siste halvår: – Vi klør oss litt i hodet

Hos Kredinor har antall inkassosaker på forbrukslån gått ned med 30 prosent siste halvår. Det overrasker komersiell direktør Audun Rønningen Danielsen.

Foto: Jo Michael

– Vi og våre oppdragsgivere var innstilte på et rush av nordmenn med betalingsproblemer da koronakrisen rammet Norge i vår. Det rushet kom aldri og det overrasker oss, sier Audun Rønningen Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor i en pressemelding.

Kredinor står for halvparten av alle inkasso-saker på forbrukslån i Norge. Deres tall viser at folk har pådratt seg mindre gjeld og er blitt flinkere til å betale det siste halvåret.

Antall inkassosaker på forbrukslån har gått ned med omlag 30 prosent siden april. Kredinor har også hatt færre koronarelaterne henvendelser enn forventet.

Kun 1,5 prosent av inngående henvendelser handlet om betalingsutsettelser i april, som var den mest pågående måneden. Heller ikke under den andre bølgen med nedstenging ser dette ut til å endre seg.

– Vi klør oss litt i hodet, for det er jo mange som har mistet jobben eller blitt permitterte. På tross av dette opplever vi ingen effekt av koronakrisen i antall henvendelser til oss. Folk bruker sannsynligvis mindre penger fordi de er hjemme og lavere forbruk har blitt normalisert, sier Danielsen.

Finanstilsynet inndrar inkassobevillingen til Teleperformance

Inkasso via e-faktura får flere til å betale

Markedet for forbrukslån har falt kraftig det siste året 

Økte tap på utlån svekker bankenes resultat

Bank Norwegian forbereder seg på å erobre Spania og Tyskland 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch