Sbanken-sjefen beklager på det sterkeste etter diskriminerende uttalelser

Kjønnsdiskusjonen tilspisser seg mellom Elisabeth Grieg og Sbanken-sjef Øyvind Thomassen. Nå beklager banksjefen sine diskriminerende uttalelser.
Sbanken-sjef Øyvind Thomassen beklager sine uttaelser etter sterk kritikk. | Foto: Sbanken
Sbanken-sjef Øyvind Thomassen beklager sine uttaelser etter sterk kritikk. | Foto: Sbanken

Thomassen uttalte blant annet at «talentbasen i Bergen er litt begrenset» da han skulle forklare hvorfor den nye ledergruppen i Sbanken består av kun en kvinne og syv menn. Det skriver E24.

– Bare bullshit

Elisabeth Grieg er medeier og styreleder for Grieg-gruppen, et av Bergens største eierselskap.

– Jeg sier bare ett ord: Katastrofalt. Det er katastrofalt for næringslivet. Det kan jo fanden meg ikke være lov, vi lever jo i 2020!, sier Grieg.

Grieg sier til E24 at hun har jobbet for å få til en bedre kjønnsbalanse i næringslivet i mange år. Hun mener derfor det er «ganske utrolig» at slike uttalelser fortsatt eksisterer.

– At det ikke skal være nok talent i Bergen, det er ganske utrolig. Det er næringslivet selv som taper på at vi har folk som både sier og mener at vi fortsatt mangler talent i halve befolkningen. Det er bare bullshit, sier Grieg til E24.

Spesielt reagerer hun særlig på forklaringen om en «begrenset talentbase» i Bergen.

Beklager på det sterkeste

Etter reaksjonene fra Grieg går Sbanken-sjef Øyvind Thomassen ut og beklager:

– At jeg ikke har lyktes med å få tak i kvinner på Vestlandet skyldes ikke talenttilgang, men at jeg ikke har gjort en god nok jobb i rekrutteringsprosessene. Jeg vil på det sterkeste beklage utspillet mitt, skriver Thomassen i en e-post til E24.

Ifølge banksjefen har Sbanken et mål om at innen utgangen av neste år skal kjønnsbalansen være 40/60, og understreker at dette gjelder på både ledernivå, fagnivå og i andre komiteer i banken.

Selv om Grieg sine selskaper heller ikke oppfyller kravene om kjønnsbalanse er det en større kjønnsblanding i hennes selskaper, men hun mener de også har en stund før målet om kjønnsbalanse er nådd.

– I flere av selskapene våre har vi god kjønnsbalanse, mens i andre står det dårligere til. Vi har veldig overvekt av menn totalt sett. På ledernivå er fordelingen 40–60 i favør menn, mens det bør være 50-50, sier Grieg til avisen.

Sbanken kaller inn til generalforsamling om utbytte 

Teamleder i If mener selskapet må være flink til å se hva kundenes behov blir fremover

Kvinneandelen i toppen av norsk næringsliv øker sakte 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også