FinansWatch

Erna Solberg ble overrasket over ansettelsen av Tangen

Statsminister Erna Solberg hadde ikke forventet at Norges Bank valgte en med Nicolai Tangens bakgrunn til å lede oljefondet.

Statsminister Erna Solberg mener valget av Nicolai Tangen som sjef for oljefondet er utradisjonelt. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg var kanskje litt overrasket over valget. I den form av at det er mange dilemmaer knyttet med folk som har hatt høy finansaktivitet i internasjonal finansverden i forhold til det tradisjonelle, sier Erna Solberg (H) til Dagens Næringsliv.

Det var i slutten av mars at den London-baserte hedgefondforvalteren Nicolai Tangen ble presentert som ny sjef for oljefondet. Ansettelsen har vært kontroversiell, blant annet på grunn av påstander om mangel på åpenhet rundt ansettelsesprosessen og rundt Tangen-fondenes tilknytning til skatteparadiser.

Tangen skal etter planen tiltre som oljefondets sjef 1. september.

– Jeg var ikke så dypt inne i det, men jeg har forståelse for at for eksempel forholdet til skatteparadiser og forholdet til egen økonomisk aktivitet, blir tema når det er en person som jo – har gjort en kjempejobb med og bidra verdiskaping internasjonalt og til å finansiere og utvikle og som er en veldig bra finansmann. Det er utradisjonelt i forhold til hvordan vi tenker tradisjoner i Norge på hvem som skal inneha sånne stillinger, sier Solberg.

IMF: – Det finansielle systemet i Norge er robust og godt regulert

Europeiske bankmyndigheter ønsker mer fokus på kjønnsbalanse

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch