Skue Sparebank venter synergier etter fusjonen

Styret i Skue Sparebank har tro på fortsatt sterk rentenetto. Utviklingen i resultatene vil likevel være avhengig av utviklingen av pandemien og effektene av dette i pengemarkedet og verdipapirmarkedet.
Foto: Per Skøien
Foto: Per Skøien

I tredje kvartal fikk banken et resultat etter skatt på 45,9 millioner kroner, sammenlignet med 25,6 millioner kroner i samme periode i fjor. Netto renteinntekter har i samme periode økt fra 50,5 til 62,1 millioner kroner.

Den juridiske fusjonen mellom Hønefoss Sparebank og Skue Sparebank ble gjennomført 3. august, og Hønefoss Sparebank er innlemmet i Skue Sparebank sin balansen fra august.

«Fusjonen er gjennomført med ønske om å styrke vår lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt evne til å bidra til lokalsamfunnets videre utvikling. En rolle som kanskje er viktigere enn noen gang i lys av pandemien», skriver styret i kvartalsrapporten.

Hittil i banken har et samlet resultat etter skatt på 94,1 millioner kroner, som tilsvarer en egenkapitalrentabilitet uten fondsobligasjoner på 8,7 prosent, mot 9,6 prosent i fjor.

Provisjonsinntekter utgjorde 39,6 mill. kroner, mot 36,6 millioner kroner til samme tid i fjor. Økningen skyldes blant annet økte inntekter fra Eika Boligkreditt AS og verdipapiromsetning samt reduserte gebyr- og provisjonskostnader.

Driftskostnadene utgjør ved utgangen av tredje kvartal 103,3 millioner kroner, en økning på 16,2 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Økning i driftskostnader skyldes effekten av svak krone i forbindelse med IT-kostnader i danske kroner, engangskostnader i forbindelse med gjennomføring av AHV-prosjekt, samt engangskostnader i forbindelse med fusjonen.

Fusjonskostnader bokført i regnskapet til Skue Sparebank utgjør 2,6 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, og dette beløpet er inkludert i driftskostnadene. I tillegg er 1,4 mill kroner fusjonskostnader ført i Hønefoss Sparebank før sammenslåing.

«Vårt fokus på kombinasjon av gode digitale kundeopplevelser og personlig kontakt vil også i den spesielle tiden vi nå er inne i være en viktig del av vårt arbeid med å gi våre eksisterende og nye kunder god rådgivning også i fremtiden. Banken vil over tid kunne ta ut vesentlige synergier som et resultat av fusjonen», heter det i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også