FinansWatch

Storebrand Bank fikk kostnadssmell etter internt oppkjøp

Storebrand Bank så en nedgang i inntekter og resultater i tredje kvartal. Det er lite tap i utlånsporteføljen, men et internt oppkjøp ga en bulk i kostnadsnivået.

Camilla Leikvoll, adm. dir. i Storebrand Bank. | Foto: Storebrand

Storebrand Bank hadde renteinntekter i tredje kvartal på 110,3 millioner kroner, en nedgang fra 116,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Provisjonsinntektene endte på 22,2 millioner kroner, ned fra 27,8 millioner kroner.

Nedskrivninger av finansposter gjorde at bankens totalinntekter faktisk ble negative i regnskapet med -6,1 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 38,7 millioner kroner, ned fra 70,4 millioner kroner på samme tid i fjor.

Storebrand Bank skriver i kvartalsrapporten at resultatet er preget av nullrenter på innkudd samtidig som NIBOR-nivået tilsier at innskuddsrentene burde vært negative.

 I løpet av kvartalet overtok Storebrand Bank det interne selskapet Storebrand Finansiell Rådgivning fra Storebrand Livsforsikring. Denne fusjonen planlegges gjennomført i løpet av første kvartal 2021. Overtakelsen påvirker blant annet kostnadsnivået negativt i regnskapet i dette kvartalet.

Resultatet preges også av at banken har kjøpt tilbake ekstern finansiering, noe som vil gi en positiv utvikling på regnskapene i kommende kvartaler.

Storebrand med vekst i kjernevirksomhet og forvaltningskapital 

Storebrand Livsforsikring med kraftig styrking av bunnlinjen

Handelsbanken Norge: – Tredje kvartal ble nær et normalkvartal, tross korona-usikkerhet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch