FinansWatch

S&P: Nordiske banker vil betale utbytte for 2019 når det er lov

I Norge er det en uttalt anbefaling å holde igjen utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av aksjer ut året.

I Norge mener Finansforbundet at banker selv kan vurdere utbytte, men det er en uttalt anbefaling til finansbransjen om å holde igjen utbytte o | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Nordiske bankers robuste kapitalkrav betyr at de sannsynligvis vil utbetale utbytte for 2019 når det blir tillatt av myndighetene. Det mener kredittvurderingsselskapet S&P. Det skriver Bloomberg ifølge FinansWatch Danmark.

S&P fremhever at det forsetter med å trekke utbytte fra estimater på kapitalmålene. De risikojusterte kapitalmålene i år vurderes til å ligge på 12,5 prosent for nordiske banker.

Det er i følge selskapet høyere enn gjennomsnittet for de 50 høyest ratede bankene.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) valgte i vår å komme med en anbefaling til næringslivet om å holde igjen utbytteutbetaling, men kom ikke med noe forbud. Arbeidstakerorganisasjonen Finansforbundet mener at norske finansvirksomheter hittil i år har vist seg verdig tilliten de fikk av Sanner i vår.

I Norge mener Finansforbundet at banker selv kan vurdere utbytte, men det er en uttalt anbefaling til finansbransjen om å holde igjen utbytte og tilbakekjøp av aksjer ut året. Anbefalingen er i tråd med det europeiske finanstilsynets anbefaling til finansvirksomheter i EU-land.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch