FinansWatch

S&P: Nordiske banker vil betale utbytte for 2019 når det er lov

I Norge er det en uttalt anbefaling å holde igjen utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av aksjer ut året.

I Norge mener Finansforbundet at banker selv kan vurdere utbytte, men det er en uttalt anbefaling til finansbransjen om å holde igjen utbytte o | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Nordiske bankers robuste kapitalkrav betyr at de sannsynligvis vil utbetale utbytte for 2019 når det blir tillatt av myndighetene. Det mener kredittvurderingsselskapet S&P. Det skriver Bloomberg ifølge FinansWatch Danmark.

S&P fremhever at det forsetter med å trekke utbytte fra estimater på kapitalmålene. De risikojusterte kapitalmålene i år vurderes til å ligge på 12,5 prosent for nordiske banker.

Det er i følge selskapet høyere enn gjennomsnittet for de 50 høyest ratede bankene.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) valgte i vår å komme med en anbefaling til næringslivet om å holde igjen utbytteutbetaling, men kom ikke med noe forbud. Arbeidstakerorganisasjonen Finansforbundet mener at norske finansvirksomheter hittil i år har vist seg verdig tilliten de fikk av Sanner i vår.

I Norge mener Finansforbundet at banker selv kan vurdere utbytte, men det er en uttalt anbefaling til finansbransjen om å holde igjen utbytte og tilbakekjøp av aksjer ut året. Anbefalingen er i tråd med det europeiske finanstilsynets anbefaling til finansvirksomheter i EU-land.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch