FinansWatch

Økende antall forespørsler om avdragsfrihet på lån i Danske Bank

Et økende antall kunder henvender seg til Danske Bank for å søke om avdragsfrihet på lån etter sommeren. – En god del ser nå at koronakrisen blir mer langvarig enn man først hadde trodd, sier sjeføkonom.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Danske Bank melder om en økning i henvendelser og søknader fra kunder om avdragsfrihet på lån.

– Vi ser at søknader om avdragsfrihet fra bunnen i slutten av juni og frem til starten av august økte med 23 prosent sammenlignet med i fjor. Det er fortsatt veldig tidlig i september, men vi ser også en tydelig økning så langt denne måneden, sammenlignet med i fjor, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked i Danske Bank til Dagens Næringsliv.

Dahl tror oppsvinget mot slutten av sommeren kan henge sammen med at en del bransjer hadde håpet at innhentingen i økonomien skulle gå raskere enn det har gjort.

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank trekker frem at mange kanskje har brukt opp det de hadde av oppsparte midler, og dermed ønsker å få avdragsfrihet på sine lån.

– En god del ser kanskje nå at koronakrisen blir mer langvarig enn man først hadde trodd, og dermed har nådd et punkt hvor de oppsparte midlene begynner å forsvinne, og dermed må søke om avdragsfrihet, sier sjeføkonomen.

 

Danske Bank-kunder får både avkastning og kompensasjon 

Danske Bank-sjefen snakker ut om inkassoskandalen

 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch