Økende antall forespørsler om avdragsfrihet på lån i Danske Bank

Et økende antall kunder henvender seg til Danske Bank for å søke om avdragsfrihet på lån etter sommeren. – En god del ser nå at koronakrisen blir mer langvarig enn man først hadde trodd, sier sjeføkonom.
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Danske Bank melder om en økning i henvendelser og søknader fra kunder om avdragsfrihet på lån.

– Vi ser at søknader om avdragsfrihet fra bunnen i slutten av juni og frem til starten av august økte med 23 prosent sammenlignet med i fjor. Det er fortsatt veldig tidlig i september, men vi ser også en tydelig økning så langt denne måneden, sammenlignet med i fjor, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked i Danske Bank til Dagens Næringsliv.

Dahl tror oppsvinget mot slutten av sommeren kan henge sammen med at en del bransjer hadde håpet at innhentingen i økonomien skulle gå raskere enn det har gjort.

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank trekker frem at mange kanskje har brukt opp det de hadde av oppsparte midler, og dermed ønsker å få avdragsfrihet på sine lån.

– En god del ser kanskje nå at koronakrisen blir mer langvarig enn man først hadde trodd, og dermed har nådd et punkt hvor de oppsparte midlene begynner å forsvinne, og dermed må søke om avdragsfrihet, sier sjeføkonomen.

 

Danske Bank-kunder får både avkastning og kompensasjon 

Danske Bank-sjefen snakker ut om inkassoskandalen

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også