Konsulentgigant har på to år tapt 93 millioner i Norge

McKinsey, som er et av de største konsulenthusene innen finans, har ikke fått det til å stemme i Norge de siste par årene. I fjor stupte inntektene med 27 prosent.
Frithjof Norman Lund, ledende partner og ny norgessjef.
Frithjof Norman Lund, ledende partner og ny norgessjef.

Ifølge DN har McKinsey i løpet av de siste to årene tapt 93 millioner kroner i Norge, og i fjor stupte inntektene med 27 prosent til rundt en halv milliard kroner.

– Når tallene går nedover, er vi selvfølgelig ikke fornøyde med det. I fjor fikk vi mindre uttelling i det norske markedet enn det vi ønsket. Det er en samlet målsetning for alle i McKinsey Norge å snu denne trenden, og dermed en naturlig prioritet for meg som ny leder for kontoret. Allerede i år ligger vi an til en vekst på mellom ti og 20 prosent, Frithjof Norman Lund i McKinsey Norge, til DN.

Norman Lund er ledende partner og ny norgessjef, og er langt fra fornøyd med at selskapet i 2019 før skatt tapte 60 millioner kroner.

Han forklarer det blant annet med at mange av de norske partnerne har ledende roller i konsernet og bruker tid utenfor Norge, i tillegg til at mange av oppdragene har blitt utført i andre land og også fakturert der.

– Selv om deler av tallene kan forklares med at våre norske partnere har fått stadig viktigere, og dermed mer tidkrevende roller i McKinsey internasjonalt, er vi ikke glade for at inntektene går ned i 2019, sier Lund til avisen.

Kvinnelige porteføljeforvaltere har gjort det bedre i krisen

Eksklusivt fond åpner opp for rike Nordea-kunder  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også