FinansWatch

Kvinnelige porteføljeforvaltere har gjort det bedre i krisen

Fond med en eller flere kvinner i ledelsen har gjort det bedre en fond forvaltet utelukkende av menn, viser en ny sammenstilling laget av Goldman Sachs

Foto: Colourbox

Investeringsbanken har hentet inn data fra 496 investeringsselskaper og resultatene viser at avdelinger med minst en tredjedel kvinner i ledende posisjoner i gjennomsnitt er 0,6 prosentpoeng under benchmarknivået hittil i år.

Tilsvarende er avdelinger ledet av menn er 1,6 prosentpoeng under det samme benchmarak-nivået skriver den danske avisen Finans ifølge FinansWatch Danmark.

«Selv om vi justerer for risiko, har de kvinneforvaltede fondene gjort det bedre i de store svingningene under koronakrisen», skriver Goldman Sachs aksjesjef David Kostln i et notat til bankens klienter.

Dermed avviker 2020 fra de siste årenes sammenligninger da prestasjonene har vært stort sett helt like. Det som skiller seg ut i år er at fondene som er ledet av kvinner har hatt et større innslag av teknologiaksjer som Amazon, Apple, Microsoft og Tesla, som har gjort det ekstremt bra på børsen.

Fondene ledet av bare menn har derimot hadde større eksponering mot selskapet fra den finansielle sektoren, som Berkshire Hathaway, Wells Fargo og Visa, som ikke har gjort like bra, skriver CNBC.

De største investeringselskapene har imidlertind en lang vei å gå før mangfoldet på ledernivå vil bli normalt. 77 prosent av alle fond i selskapene er fortsatt ledet utelukkende av menn.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch