FinansWatch

Norske banker investerer milliarder – henger likevel etter Europa

Til tross for at norske bankkunder er blant de mest digitaliserte i verden investerer norske banker mindre enn andre i open banking.

Norske banker investerer mindre i open banking enn andre europeiske banker. Men de startet også tidligere. | Foto: Johan Stub

Ifølge tall fra det svenske bankteknologiselskapet Tink investerer majoriteten av europeiske banker mellom 500 millioner kroner og en milliard kroner i åpne plattformer, skriver Finansavisen.

Nær to av tre banker har økt investeringene i år og økningen i investeringene ligger mellom 20 og 29 prosent hos bankene.

I Norge er det ifølge Tink bare 36,8 prosent av bankene som investerer mer enn en milliard kroner i open banking og PSD2-relaterte løsninger.

Rune Mai i Nordic API Gateway sier til Finansavisen at dette mest sannynlig skyldes at Norge ikke er fullverdig medlem av EU. PSD2-regelverket er et EU-direktiv som er tatt inn i EØS-avtalen.

Startet tidligere

Ifølge konsulentselskapet Capgemini kan det være en annen årsak til at norske banker nå henger etter de europeiske; de startet tidligere.

– Mange av banktrendene vi nå ser skyter fart i andre land, har vi sett i Norge lenge. Som at vi er på vei til å bli et kontantløst samfunn, og først og fremst forholder oss til banken på nettet eller mobilen. Men digitaliseringstrenden som har tatt fart med covid-19 ser vi også i Norge, sier Espen Stokke, bankekspert i Capgemini Invent Norge til FinansWatch. 

Rapport: Unge kunder presser bankene til endring, men norske banker skiller seg ut 

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch