FinansWatch

Bulder Bank åpner for ikke-nordiske kunder

Bulder Bank ble nylig kritisert for å ikke tilby lån til ikke-nordiske kunder. Nå endrer de praksisen.

Foto: Bulder Bank

– Fra senest 30. juni vil systemene våre være kompatible med å opprette kundeforhold og ta imot lånesøknader for personer med statsborgerskap utenfor Norden, skriver banken på sine nettsider.

Bulder Bank tilbyr Norges laveste boliglånsrente, men det viste seg at de ikke behandlet lånesøknader der minst en av låntakerne hadde statsborgerskap utenfor Norden. Dette ble de kritisert for av både kunder og Likestillings- og diskrimineringsombudet.

– Vi har prioritert og jobbet på spreng med dette helt siden Bulder Bank ble lansert i fjor høst. Nå vil vi ha en tilfredsstillende løsning på plass for ikke-nordiske statsborgere innen 30. juni, skriver Torvald Kvamme i en e-post til E24.

Ifølge banken er det snakk om at det måtte gjøres mer utvikling av teknisk og organisatorisk art for å kunne behandle søknader fra ikke-nordiske statsborgere. Banken benytter en automatisert søknadsprosess og kredittvurdering.

Flere konseptbanker dropper kundegrupper

Professor om Bulder Bank: – Det er en lang tradisjon at banker står friere enn andre til å velge sine kunder med omhu. Likevel kan bankens praksis stride mot diskrimineringsloven.  

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch