FinansWatch

Finanstilsynet dropper EUs korona-retningslinjer

«Som følge av at det i Norge ikke er innført moratorier som omfattes av retningslinjene har Finanstilsynet besluttet å ikke innføre denne retningslinjen for norske foretak».

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Finanstilsynet innfører ikke Den europeiske banktilsynsmyndighetens (EBA) retningslinjer for rapportering av covid 19-relatert informasjon.

Det opplyser tilsynet i en oppdatering onsdag.

Den europeiske banktilsynsmyndigheten (EBA) publiserte 2. juni retningslinjer for rapportering og offentliggjøring av data om eksponeringer berørt av myndighetstiltak som følge av covid-19.

Retningslinjene kom som følge av implementeringen av en rekke tiltak i europeiske land, som betalingsmoratorier (utsettelser på gjeldsbetaling) og offentlige garantier, for å begrense de negative konsekvensene av covid-19-krisen.

«Som følge av at det i Norge ikke er innført moratorier som omfattes av retningslinjene har Finanstilsynet besluttet å ikke innføre denne retningslinjen for norske foretak», begrunner Finanstilsynet.

Regelverket og kravene til bankenes vurderinger av mislighold og lettelser (forbearance) ligger fortsatt fast, presiserte EBA i tidligere i år.

«For endringer av betalingsplanen, inkludert utsettelse av renter og avdrag, må bankene vurdere lånene opp mot regelverket og bankens interne retningslinje for lettelser og mislighold på vanlig måte. Hovedregelen er at endringer av betalingsplanen for å avhjelpe finansielle problemer hos skyldneren, skal anses som lettelser».

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch