Sterk lånevekst for Nordea i Norge

Nordea Norge fikk rundt 2000 nye bedriftskunder i første kvartal. Det bidro til at utlåningen til bedrifter i Norge vokste med 15 prosent sammenlignet med første kvartal i 2019.
Snorre Storset, adm. dir. Nordea Norge | Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
Snorre Storset, adm. dir. Nordea Norge | Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

– Det er en god tilstrømming av kunder, og vi ser en god vekst i utlån på tvers av bransjer og også geografi, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge i en pressemelding. 

Netto avsetninger til tap i den norske virksomheten endte på 930 millioner kroner i første kvartal.

Les også: Nordeas resultat sank i første kvartal

– Usikkerheten knyttet til koronautbruddet, samt store svingninger i oljepriser gjør at vi tar tapsavsetninger. Usikkerheten særlig for oljerelaterte næringer har økt den siste tiden, sier Storset. 

Boliglånvekst 

Også utlåningen til privatmarkedet har vært god det siste året og fortsatte inn i første kvartal. Utlånsveksten til bolig økte med 4,0 prosent annualisert i første kvartal 2020.  

– Vi har fortsatt en jevn strøm av kunder som ønsker finansiering hos oss. Samtidig ser vi at en del av våre kunder opplever usikkerhet i forhold til egen økonomi. Vi har innvilget avdragsfrihet for 12.500 kunder, og jobber kontinuerlig for å støtte dem som har behov, sier Storset i pressemeldingen. 

Samlet boliglånsvolum for Nordea og Nordea Direct (tidligere Gjensidige Bank) har økt med 14 milliarder siden første kvartal 2019. I løpet av første kvartal har Nordea fått 10.800 nye privatkunder i Norge. I løpet av 1. kvartal 2020 har samlet utlån økt med 9,4 milliarder kroner i Nordea Norge. 

Redusert med 20 milliarder 

Det har vært store bevegelser på verdens børser, særlig i siste del av kvartalsperioden. Forvaltningskapitalen i Nordea Norge var redusert med 20,7 milliarder kroner ved utgangen av 1. kvartal 2020, hvor netto innløsning av fondsandeler sto for 3,5 milliarder kroner.  

– Det er stor usikkerhet i markedene som følge av coronaviruset, og svingningene er store. Vårt råd er å fortsatt ha et langsiktig perspektiv, sier Storset. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også