Nordeas resultat sank i første kvartal

Nordeas driftsresultat ble 22 millioner euro lavere enn i fjor i første kvartal. Men banken slo forventningene med god margin.
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Nordeas resultat for første kvartal i år endte på 599 millioner euro, fire prosent lavere enn 621 millioner euro i samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 431 millioner euro.

Inntektene ble 2 milliarder euro.

– I første kvartal 2020 ble vi vitne til det globale utbruddet av covid-19, som berører oss alle. Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt. Det er positivt at de nordiske regjeringene og myndighetene raskt tok pandemien på alvor gjennom å vedta en rekke tiltak for å begrense konsekvensene for samfunnet. Selv om vi ser tegn på at noen land så smått begynner å åpne opp, er det fortsatt stor usikkerhet rundt hvor langvarige og hvor omfattende de økonomiske konsekvensene av covid-19 blir, og det er for tidlig å forutsi hvilken form opphentingen kommer til å ta, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i en kommentar.

Krisetid

Banken har til nå fått inn 60.000 søknader om avdragsfrihet, noe som har påvirket resultatet i slutten av perioden. Banken fikk likevel en vekst i renteinntektene sammenlignet med i fjor på fem prosent (1,1 millioner euro).

I bedriftsmarkedet fikk banken søknader om 13 millioner euro i kreditt i mars måned. Kjernekapitaldekningen økte til 16 prosent, fra 14,6 prosent.

Etter at pandemiem entret banen har Nordea opplevd et utlånstap på 154 millioner euro. Av disse er 120 millioner euro avsetninger mot fremtidige utlånstap. Banken venter altså at inntektene skal synke mer i tiden som kommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter