FinansWatch

Romsdal Sparebank på børs

Romsdalsbanken er fra fredag 24. april notert på Merkur Market.

Foto: Romsdal Sparebank

Egenkapitalbevisene i Romsdal Sparebank, for mange best kjent som Romsdalsbanken, kan fra fredag denne uken omsettes på Merkur Market, en multilateral handelsplattform (MTC) under Oslo Børs.

Romsdalsbanken er den åttende norske sparebanken på denne handelsplassen. Banken la i sin søknad vekt på enkel tilgang til kapital som motivasjon for børsnoteringen. Bankens 376 egenkapitalbeviseiere har frem til nå i hovedsak tilhørt bankens lokalområde.

Foto: Romsdal Sparebank
Foto: Romsdal Sparebank
Noteringen vil gi eierne av egenkapitalbevisene en enklere mulighet til å kjøpe og selge sine egenkapitalbevis, samtidig som prissettingen blir mer markedsstyrt.

– Vi er ikke bekymret for at noteringen fører til at eiersammensetningen blir mindre lokal, men det er klart vi er forberedt på å få eiere basert utenfor regionen. På den andre siden vil vi nå kunne tiltrekke oss insititusjonelle investorer, som ofte bare har mandat til å handle noterte askjer og egenkapitalbevis, sier Odd Kjetil Sørgaard, admninistrerende direktør i Romsdal Sparebank til FinansWatch.

Romsdal Sparebank er et resultat av en fusjon mellom flere lokalbanker i regionen i 2018. Målet var å få en sterkere bank i regionen, med større konkurransekraft, høyere lønnsomhet og bedre evne til å utvikle lokalt næringsliv. Børnoteringen er et ledd i denne strategien, ifølge bankens pressemelding.

– Vi har ingen høye ambisjoner om å bli en landsdekkende bank, det er ikke derfor vi går på børs. Vi skal være konkurransedyktige i vårt område, ha en lønnsom drift og gi tilbake til lokalsamfunnet, sier Sørgaard.

Banken er medlem i Eika Alliansen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch