FinansWatch

Swedbank tegner mørkt bilde: Global resesjon på vei

Koronakrise og hvitvaskingsgebyr gir den svenske storbanken Swedbank resultat milliardtap i første kvartal. Konsernsjef Jens Henriksson tror det kan ta tid å vende minus til pluss.

Virus og hvitvasking påførte konsernsjef Jens Henriksson i Swedbank store tap i første kvartal | Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

«Første kvartal var preget av starten på en av de alvorligste økonomiske krisene noensinne. En rekke penge- og finanspolitiske tiltak er satt inn for å støtte økonomien og sikre de finansielle markedene. Det vil ikke være nok.  Vi er på vei inn i en resesjon. Det internasjonale pengefondet, IMF, kaller den for 'The Great Lockdown'», skriver Henriksson i kvartalsrapporten. 

Det er to ting som gjør at banken går på en smell i første kvartal. Det første er at banken har gjort store reservasjoner på drøyt to milliarder svenske kroner for nedskrivninger på lån i hovedsak for store bedrifter og institusjoner.  «Hoveddelen av reservasjonene er koblet til effektene av Covid-19 og oljeprisfallet», skriver Swedbank i rapporten.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch