FinansWatch

Euronext kjøper 70 prosent av VP Securities

Oslo Børs' eier utvider i Danmark.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Euronext, som blant annet eier Oslo Børs og Nord Pool, har inngått en avtale med danske VP Securities om å kjøpe 70 prosent av aksjene i selskapet, skriver finanswatch.dk.

Selgerne er Danske Bank, Nordea, Nykredit, Jyske Bank og Nationalbanken.

VP Securities tilbyr tjenester innen verdipapirhandel til meglere og eiere av verdipapirer. De kan sammenlignes med norske Verdipapirsentralen, et datterselskap av Oslo Børs.

Transaksjonen har en verdi på 1,22 milliarder kroner. VP Securities markedsverdi er 1,72 milliarder kroner.

– Det er et kjøp vi har diskutert i måneder - ja år. Vi har nå fått på plass en avtale om å kjøpe 70 prosent av aksjene i VP Securities. Og når kjøpet blir godkjent vil vi komme med et tilbud på samme vilkår til den resterende aksjonærkretsen, sier Stéphane Boujnah, direktør i Euronext til nyhetsbyrået Ritzau.

Når Euronext har kjøpt opp 90 prosent av VP Securities er hensikten å tvangsinnløse de resterende aksjonærene.

Utvider i Norden

Euronext kjøpte Oslo Børs i fjor og Nord Pool i januar i år. Kjøpet av VP Securities er et ledd i en nordisk satsning.

– Vi ser oppkjøpet som en ekspansion inn i den nordiske regionen. Og den danske verdipapirsentralen har mange likheter med den norske, som vi også eier, og vi vil kunne tilby kundene ytelser fra begge steder på en gang, sier Boujnah til Ritzau.

Etter oppkjøpet, som må godkjennes av det danske Finanstilsynet, regner Euronext med å få 25 prosent av sin omsetning i Norden.

– Uten en sterk nordisk plattform blir det ingen europeisk suksess for Euronext. Kvaliteten på de ressursene som finnes i denne delen av Europa er imponerende, sier Boujnah.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch