FinansWatch

SR-Bank tar nedskrivninger på 560 mill. 

Oljeprisfallet som følge av Covid-19-situasjonen får konsekvenser Stavanger-baserte SR-Bank.

Arne Austreid, sjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Onsdag meldte banken at nedskrivninger på utlån og finansielle forpliktiser ventes å bli cirka 560 millioner kroner i første kvartal. Årsaken er at offshoresektoren er hardt rammet av oljeprisfallet.

En stor del av nedskrivningene skal være knyttet til et større engasjement uten at banken vil gå nærmere inn på hvem det gjelder. 

- Jeg tenker at veldig mange av kundene våre har det utfordrende. De kjenner nok på en stor usikkerhet og kanskje spesielt de siste dagenes utvikling, sier sjefen i Sparbank 1 SR-Bank, Arne Austreid, sier til Dagens Næringsliv. 

 

Mot rekordtap? 

Det største tapet SR-Bank har måttet ta i et regnskapsår var i 2016. Da endte tapene på 788 millioner kroner. Nå har banken altså tatt nedskrivninger på 560 millioner allerede i første kvartal. Siden utgangen av mars har oljeprisen falt ytterligere fra 26 dollar fatet til ned rundt 20 dollar fatet. 

Banken utelukker ikke at det vil komme nye nedskrivninger i kommende kvartal. 

 

Gir opp lønnsomhetsmål 

Et tydelig tegn på hvordan koronaviruset vil ramme finansnæringen er SR-Bank endring av egne lønnsomhetsmål. Da banken i februar la frem resultatet for fjerde kvartal 2019, meldte banken at målsetningen for avkastning på egenkapitalen etter skatt i 2020 var 12 prosent. Nå venter banken at avkastningen på egenkapitalen på mellom tre og fire prosent. 

Resultatet fra finansielle investeringer forventes å bli om lag minus 30 millioner kroner. Inkludert i dette er den positive resultateffekten på 340 millioner kroner fra overføringen av personrisikoproduktene fra SpareBank 1 Forsikring til Fremtind Forsikring. 

Resultat og oppdaterte anslag blir presentert i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten 7. mai. 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch