Storebrand kjøper eget hovedkontor

Det pressede Arctic-syndikatet har omsider solgt det 55.000 kvadratmeter store bygget på Lysaker.
SOLGT: Storebrand har kjøpt sitt eget hovedkontor på Lysaker. | Foto: Arctic Securities
SOLGT: Storebrand har kjøpt sitt eget hovedkontor på Lysaker. | Foto: Arctic Securities

Storebrand har mottatt aksept på sitt bud om å kjøpe opp Lysaker Park Eiendom, skriver forsikringsgiganten i en børsmelding. Selskapet eier eiendommen hvor Storebrand har sitt hovedkontor i Professor Kohts vei 9 på Lysaker utenfor Oslo. 

Formålet med den planlagte transaksjonen er å sikre en langsiktig løsning for Storebrand når dagens leieavtale utløper i 2027. Prisen opplyses det ikke om.

«Transaksjonen er betinget gjennomføring av due diligence, enighet om kjøpekontrakt og styregodkjenning», står det i meldingen.

En eventuell transaksjon vil ikke ha en vesentlig effekt på Storebrands kontantresultat, solvensposisjon eller kapitaldistribusjon til aksjonærene, opplyses det videre.

I enorm krise

Arctic Securities har prøvd å selge det 55.000 kvadratmeter store bygget siden i fjor vinter. Et syndikat ble opprettet for seks år siden, og den gang var byggets bruttoverdi på 2,2 milliarder kroner.

Arctic har dermed kvittet seg med tre store gjeldstyngede eiendommer; Telegrafen i Oslo sentrum, Equinor-bygget på Fornebu – og nå Storebrands kontorer på Lysaker.

Eiendomsprosjektet Lysaker Park sto tidligere overfor store problemer, da et lån på 1,45 milliarder kroner var forfalt og hovedleietaker Storebrand vurderte å flytte ut. 

Styreleder Christian Bruusgaard bekreftet den gang mislighold, og pågående forhandlinger med långivere og potensielle kjøpere. 

Les mer her: Lysaker Park: Lån misligholdt – tror Storebrand forsøker å plukke opp bygget på billigsalg

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også