Går av som konsernsjef for Sparebank 1 SR-Bank

Benedicte Schilbred Fasmer har landet en ny toppjobb.
NY JOBB: Benedicte Schilbred Fasmer blir ny konsernsjef i Telenor, og har dermed sagt opp jobben som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Jan Inge Haga / Sparebank 1 SR-Bank
NY JOBB: Benedicte Schilbred Fasmer blir ny konsernsjef i Telenor, og har dermed sagt opp jobben som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Jan Inge Haga / Sparebank 1 SR-Bank

Benedicte Schilbred Fasmer har sagt opp jobben som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank for å bli konsernsjef i Telenor fra 1. desember.

– Å skifte jobb var alt annet enn min plan, men noen ganger i livet får man sjanser som det er vanskelig å si nei til, skriver Fasmer på LinkedIn.

Styret i Sparebank 1 SR-Bank har startet arbeidet med å finne hennes erstatter. Fasmer har vært konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank siden 1. januar 2021. 

Midt i bankfusjon

Den avtroppende konsernsjefen trekker frem fusjonsplanene med Sparebank 1 Sørøst-Norge, som etter planen skal gjennomføres 1. oktober 2024. Dermed vil bankene danne Norges tredje største bank, og landets største sparebank.

Fasmer la ut dette bildet på LinkedIn sammen med kunngjøringen torsdag morgen. Her med avtroppende konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, og Telenor-styreleder Jens Petter Olsen i bakgrunnen. | Foto: Skjermbilde, LinkedIn
Fasmer la ut dette bildet på LinkedIn sammen med kunngjøringen torsdag morgen. Her med avtroppende konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, og Telenor-styreleder Jens Petter Olsen i bakgrunnen. | Foto: Skjermbilde, LinkedIn
– I dag er det lansering, i morgen er det tilbake til «business as usual» og full gass, mens styret arbeider med å finne den som skal få privilegiet med å ta neste etappe i Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sør-Norge, sier Fasmer.

I børsmeldingen sier Fasmer at hun vil gjøre sitt ytterste for å sikre at fusjonsprosessen fortsetter i det samme gode sporet.

– Jeg er helt trygg på at organisasjonen og ledelsen i Sparebank 1 SR-Bank vil håndtere arbeidet fremover på en god måte. Banken kommer fortsatt til å være landets flotteste og mest fremoverlente, også uten meg som konsernsjef.

Jobber med etterfølger

Styreleder Dag Mejdell i Sparebank 1 SR-Bank sier styret vil bruke tiden som er nødvendig før ny konsernsjef blir ansatt.

– Benedicte har gjort en fremragende jobb som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, og jeg vil takke henne for den innsatsen, engasjementet og resultatene hun har skapt i konsernet. Styret har igangsatt prosessen med å finne hennes etterfølger, og Benedicte vil fortsette i stillingen som konsernsjef inntil videre, sier Mejdell.

Fasmer har tidligere vært konserndirektør i Fremtind Forsikring og leder av Bedriftsmarked i DNB. Hun har også erfaring fra private equity, corporate finance og flere andre banker, inkludert Citibank. Hun har blant annet vært styreleder på Oslo Børs, medlem av representantskapet i Norges Bank og styremedlem i Vipps.

– Har imponert styret

Sigve Brekke, som har vært konsernsjef i Telenor i ni år, skal gå av med pensjon utgangen av året.

– Styret har vært på jakt etter den best kvalifiserte kandidaten til å lede Telenor, og vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i denne rollen, sier Telenor-styreleder Jens Petter Olsen. 

Arbeidet med å finne Brekkes etterfølger startet i vinter. Flere interne og eksterne kandidater ble vurdert, opplyser Telenor.

– Sammen med alle de dyktige medarbeiderne i Telenor vil Benedicte fortsette å levere gode resultater i selskapets neste fase. Telenors finansielle mål ligger fast, og det er ingen planer om strategiskifter. Benedictes sterke topplederbakgrunn fra teknologi- og kundedrevne selskaper, og omfattende toppleder- og styreerfaring har imponert styret, legger Olsen til. 

Fasmer sier hun føler seg privilegert som får lede Telenor.

– Jeg har jobbet med digital innovasjon og transformasjon i to tiår, og etter min mening står bank og telekombransjen overfor ganske sammenliknbare endringer. Jeg ser veldig frem til å bidra til fortsatt vekst og kundefokus i Telenor, sier den påtroppende Telenor-sjefen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også