Landkreditt venter hardere konkurranse etter rekordresultat

Landkreditt Bank leverer sitt beste resultat noensinne. Konsernsjefen tror konkurransen og marginpresset vil øke i år.
VENTER MARGINPRESS: Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt tror konkurransen blir hardere for bankene i år. | Foto: Bård Gundersen
VENTER MARGINPRESS: Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt tror konkurransen blir hardere for bankene i år. | Foto: Bård Gundersen

Torsdag ettermiddag slapp Landkreditt Bank årsrapporten for 2023 med et historisk godt resultat for banken.

Resultatet for 2023 endte til slutt på 318 millioner kroner, opp fra 208 i 2022.

– Det solide årsresultatet er med og legger til rette for den videre veksten og utviklingen av konsernet som vi planlegger for. Vi har bygd en solid grunnmur, og skal fortsette å styrke oss som landbrukets viktigste finansielle partner, samtidig som vi skal være en relevant og konkurransedyktig aktør i privatmarkedet, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum i en pressemelding.

I likhet med resten av bransjen er det økte netto renteinntekter som løfter Landkreditt til rekordhøyder. For året samlet endte netto renteinntekter på 569,6 millioner kroner, opp fra 454,9 millioner året før.

Mens noen andre banker mistet litt av farten i fjerde kvartal, tyder tallene til Landkreditt på det motsatte. Banken rapporterer ikke på fjerde kvartal isolert, men en sammenstilling av årsresultatet og resultat fra årets ni første måneder viser at både inntekter og resultatet kom inn på et høyere nivå mot slutten av året.

Landkreditt-sjefen tror nå konkurransen blir hardere i 2024 og at bankene vil kjenne et økt press på marginene.

– Vi skal fortsette å kjempe i toppen med gode kundeopplevelser og priser. Vårt formål er annerledes og for kundene. Fokuset er ikke å levere bransjens høyeste egenkapitalavkastning, men å skape gode kundeopplevelser og gi kundene markedsledende betingelser, sier Lønnum.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også