Odin vil satse på vekst i det norske pensjonsmarkedet

– Selv en liten andel av det norske pensjonsmarkedet vil gi oss en betydelig vekst i forvaltningskapitalen, sier investeringsdirektør, Alexander Miller i Odin Forvaltning.
FLERE MÅL: I 2024 har forvaltningsselskapet Odin som mål å øke sin markedsandel på særlig tre områder | Foto: Odin / PR
FLERE MÅL: I 2024 har forvaltningsselskapet Odin som mål å øke sin markedsandel på særlig tre områder | Foto: Odin / PR
REETA ILONA PAAKKINEN

– Odin Forvaltning ser for seg å øke sin markedsandel i det norske pensjonsmarkedet, der selskapet hittil har spilt en begrenset rolle, sier selskapets ledelse til AMWatch.

Det Oslo-baserte selskapet er en av de største kapitalforvalterne i Norge, med 20 fond og en forvaltningskapital på 110 milliarder kroner ved utgangen av 2023. 

Administrerende direktør Bjørn Kristiansen forklarer at Odin i 2024 har som mål å øke sin markedsandel på særlig tre områder:

– Det norske personmarkedet gjennom vår distribusjon i SpareBank 1, forvaltning av flere pensjonskasser og styrking av vår posisjon i det svenske markedet, der vi har samme historie som i Norge fra 1990. I tillegg håper vi også å styrke vår posisjon i det innenlandske institusjonelle markedet, skriver han til AMWatch.

Investeringsdirektør Alexander Miller sier til AMWatch at rundt 70 prosent av selskapets forvaltningskapital i Norge, i dag kommer fra privatkunder og 30 prosent fra institusjonelle kunder.

– Vi ser for oss å bli en etablert aktør i det norske pensjonsmarkedet, og kan vurdere å utvide porteføljen for å nå dette målet, sier han til AMWatch.

Av Odin fonds-forvaltningskapital er 80 prosent investert i aksjer og 20 prosent i rentepapirer, så det er svært sannsynlig at porteføljen vil bli utvidet på rentesiden.

– Hittil har vi ikke hatt så mye å gjøre med norske pensjonskunder, men det er et så stort marked at vi gjerne vil bli en del av det. Selv en liten andel av det norske pensjonsmarkedet ville øke forvaltningskapitalen vår betydelig, legger Miller til.

Svensk ekspansjon

Norske tjenestepensjonsmidler utgjorde 455,86 milliarder kroner i juni i fjor. Den samlede forvaltningskapitalen for private investorer i Norge var på samme nivå og utgjorde 434 milliarder kroner ved utgangen av 2023, ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF).

Miller viser til at selskapet også vokser i Sverige, der det nylig har blitt ansatt flere nye medarbeidere i Stockholm-teamet, som består av fem porteføljeforvaltere og analytikere.

– Vi har ansatt folk både i Norge og Sverige. Vi har ikke direkte salg til privatpersoner i Sverige, men har kunder gjennom tredjeparter som Nordnet og Avanza samt institusjonelle investorer, forklarer Miller.

20 prosent av Odin fonds-forvaltningskapital kommer fra Sverige. Til gjengjeld er selskapet ikke til stede i Danmark, og i Finland har det bare én salgsrepresentant.

Denne artikkelen ble først publisert i vårt søstermedie AMWatch

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også