If legger press på leverandørene for å måle klimagassutslipp

Forsikringsselskapet If vil sette krav til leverandørene innen motor- og eiendoms-segmentet for å redusere utslippene fra skadeoppgjør.
FOKUS PÅ PÅVIKRNING: Bærekraftsansvarlig, Philip Thörn og konsernsjef Morten Thorsrud i If, mener det er viktig å ha fokus på klimapåvirkning fra denne delen av virksomheten.
FOKUS PÅ PÅVIKRNING: Bærekraftsansvarlig, Philip Thörn og konsernsjef Morten Thorsrud i If, mener det er viktig å ha fokus på klimapåvirkning fra denne delen av virksomheten.

Forsikringsselskapet sier at de ønsker at deres leverandører i skadeoppgjør skal sette vitenskaps-baserte mål for å redusere utslipp. De skriver at de hvert år kjøper materialer og tjenester for mer enn 11 milliarder svenske kroner innen motor- og eiendoms-segmentet. 

De har nå valgt å gå utover SBTis (Science Based Targets initiative) krav til finansinstitusjoner, ved å inkludere deler av skadeoppgjør i listen over kategorier for utslippsreduksjon, skriver de i en pressemelding. 

Nå har fått de fått godkjent de kortsiktige klimamålene i tråd med SBTi, noe Konsernsjef Morten Thorsrud har ventet spent på.

– Behandling av skadeoppgjør er kjernen i virksomheten vår. Vi kjøper materialer og tjenester for mer enn 11 milliarder svenske kroner hvert år, og vi behandler mer enn én million skadeoppgjør innen motor- og eiendomssegmentet. Her har vi indirekte en betydelig del av utslippene våre, og vi kan helt klart påvirke dette ved å oppfordre leverandørene våre til å sette ambisiøse klimamål, sier Thorsrud.

Større fokus

Bærekraftsansvarlig hos If, Philip Thörn, er glad for at de nå kan gå utover kravene fra SBTi.

– Vi mener at forsikringsbransjen bør ha større fokus på klimapåvirkning fra denne delen av virksomheten. Reparasjoner og gjenoppbygging i forbindelse med skadeoppgjør er kjernen i forsikringsvirksomheten. 

– Målet vårt er å ha høye standarder for forsikringsvirksomheten vår ved aktivt å be om innovative løsninger, ressurseffektivitet, åpenhet og ansvarlighet fra leverandørene våre, slik at vi kan minimere negativ påvirkning og stimulere til bærekraftig produksjon og forbruk, sier Thörn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også