KLP-analytiker gjentar kritikk mot Equinor

Pensjonsselskapet KLP fortsetter kampen for lavere klimautslipp. – Hvis alle vedder på at vi kanskje ikke når klimamålene, så gjør vi ikke det, sier Arild Skedsmo i KLP.
ENGASJERT EIER: Arild Skedsmo er senioranalytiker for ansvarlige investeringer i KLP Asset management og jobber med å påvirke flere av selskapene KLP er investert i. | Foto: KLP
ENGASJERT EIER: Arild Skedsmo er senioranalytiker for ansvarlige investeringer i KLP Asset management og jobber med å påvirke flere av selskapene KLP er investert i. | Foto: KLP

Senioranalytiker for ansvarlige investeringer i KLP, Arild Skedsmo, retter igjen kritikk mot Norges største selskap, Equinor.

KLP er en av de større private aksjonærene i Equinor, og ifølge Skedsmo snakker KLP mye med Equinor om hva selskapet gjør med nye felt fremover, skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi er ferdige med å åpne nye felt. Å bygge ut nye felt i dag, hvor man må bygge opp hele infrastrukturen og investere i et 10-15 årsperspektiv, det er vi skeptiske til om er lurt, sier Arild Skedsmo, senioranalytiker for ansvarlige investeringer i KLP til Teknisk Ukeblad.

Han mener ambisjonen om å nå 1,5-gradersåmålet ikke er forenelig med å bygge ut nye oljefelt.

– Dette gjelder Equinor, det gjelder andre oljeselskaper og ikke minst gjelder det de som legger politisk til rette for åpning av nye områder, sier Skedsmo.

Skedsmo var i mars med å fronte kritikken av Equinors klimaplan på vegne av en større investorgruppe. Budskapet den gang var at oljegiganten ikke gjør nok for å omstille virksomheten.

– Vi i KLP Kapitalforvaltning er først og fremst bekymret for at Equinors energiomstillingsplan mangler klare mål for hvordan selskapet skal redusere det som kalles scope 3-utslipp, som er utslipp som følge av at olje og gass forbrennes. Slike mål er avgjørende for å kunne vurdere om utslippene reduseres i tråd med målene i Parisavtalen, sa Skedsmo til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også