Bytter ut Finans Norge med DNB

Sveinung Sleire går fra fagdirektør i Finans Norge til seniorrådgiver i DNB.
Sveinung Sleire bytter går fra stillingen som fagdirektør bank og kapitalmarked hos Finans Norge, til næringspolitisk seniorrådgiver i DNB. | Foto: Kilian Munch
Sveinung Sleire bytter går fra stillingen som fagdirektør bank og kapitalmarked hos Finans Norge, til næringspolitisk seniorrådgiver i DNB. | Foto: Kilian Munch

Fagdirektør for bank og kapitalmarked i Finans Norge, Sveiung Sleire, starter 1. mai i ny jobb hos DNB. I storbanken skal han ta fatt på næringspolitkk, som seniorrådgiver.

– Dette er en mulighet som dukket opp nå, og en utfordring som jeg virkelig ser frem til å ta fatt på. Det kommer garantert ikke til å bli mindre kompleksitet i det regulatoriske landskapet, tvert om så vil det være noe som vil vokse i omfang i årene fremover, sier Sleire til FinansWatch.

Om selve stillingen, som næringspolitisk seniorrådgiver, ser han for seg å måtte ha god kontroll på nye reguleringer som kommer fra EU.

– Jeg kommer til å være tett på utviklingen i det bankregulatoriske landskapet, både her hjemme og internasjonalt. Det aller meste av nytt regelverk på finansområdet kommer fra EU, og det er derfor viktig å holde blikket høyt og forstå hvordan nye rammevilkår vil påvirke banken, sier Sleire.

– Samtidig er det også viktig å være en pådriver for god implementering av regelverk i Norge, som ivaretar likeverdige konkurransevilkår i næringen, legger han til.

Næringspolitisk team

I DNB bygger de da opp sitt næringspolitiske team, og de er fornøyde med å få på plass Sleire.

– Vi er veldig glade for å ha sikret oss Sveinung til det næringspolitiske teamet i DNB. Sammen med blant annet Cecilie Brein-Karlsen vil han bidra til å styrke vårt næringspolitiske arbeid ytterligere. Han har tung erfaring fra finansnæringen, og jeg er overbevist om at Sveinung og DNB er en god match, sier divisjonsdirektør samfunn og bærekraft Gine Wang-Reese.

Og Sleire selv ser frem til å bli en del av teamet, hos Norges største bank.

– DNB har bygget opp et svært kompetent lag på næringspolitikk, finansregulering og bærekraft. Jeg kommer til å ta med meg verdifull erfaring fra Finans Norge, og ser frem til å bli en del av et fremoverlent og engasjert team i DNB, sier Sleire.

Sleire har tidligere jobbet som fagdirektør og kommunikasjonssjef i Finans Norge, og før det var han blant annet økonomisk reporter for Bloomberg.

Han har en master i finans fra Panthéon-Assas université, og en bachelor i økonomi fra Université Toulouse Capitole.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også