Visma kobler seg på Inkassoregisteret

Blir en del av privat initiativ som skal løse samme oppgave som Gjeldsregisteret gjør for usikret gjeld.
Lene Myklebust, administrerende direktør i Visma Financial Solutions og Hallgeir Kvadsheim i Inkassoregisteret. Visma blir den femte partneren til Inkassoregisteret.
Lene Myklebust, administrerende direktør i Visma Financial Solutions og Hallgeir Kvadsheim i Inkassoregisteret. Visma blir den femte partneren til Inkassoregisteret.

Visma Financial Solutions vil tilgjengeliggjøre sitt saksregister for Inkassoregisteret. De blir da den femte partneren til det private initiativet som skal gi skyldnere oversikt over sin gjeld hos ulike inkassoselskaper. 

– Noe av det viktigste vi gjør, er å legge til rette for full oversikt, så folk har mulighet til å gjøre opp for seg. Som en stor aktør innen inkasso, er vi derfor glade for at vi nå er koblet mot Inkassoregisteret, sier Lene Myklebust, administrerende direktør i Visma Financial Solutions i en pressemelding.

Visma venter at flere nordmenn vil få inkassosaker i 2023. 

– 2022 var et utfordrende år for mange. Med økende renter, prisstigning og fortsatt høye strømpriser vil trolig enda flere få utfordringer med privatøkonomien i 2023. Inkassoregisteret vil derfor være en viktig kilde til å få bedre innsikt og oversikt, slik at flere kan få hjelp til å finne løsninger, sier Myklebust.

Visma ser også interne fordeler med å koble seg på registeret. 

– Tidligere måtte vi håndtere mange henvendelser om oversendelse av informasjon. Med denne tjenesten, har privatpersoner nå full tilgang til informasjonen selv. Det betyr at våre kunderådgivere får mer tid til å finne løsninger sammen med de vi er i dialog med, sier Myklebust.

Inkassoregisteret er et privat initiativ, etablert av blant andre Hallgeir Kvadsheim og Lena Drange fra tv-programmet «Luksusfellen». Formålet med registeret er å fylle samme behov som Gjeldsregisteret; å samle informasjon om inkassosaker og inkassogjeld på ett sted. Både inkassoselskaper, banker og kundene selv kan etter samtykke få innsyn i en persons saker. 

Kredinor er allerede partner med Inkassoregisteret i tillegg til Gothia, Svea, Kreditorforeningen og nå Visma. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også