Økonomi, administrasjon og ledelse topper utdanning i rekordår

Rekordmange får plass på studiene, på nytt i år. Økonomi, administrasjon og ledelse er det tøffeste området å komme inn på hos OsloMet.
OsloMet hadde rekordmange søkere, og ga plass til flere enn noen gang. | Foto: Berit Roald
OsloMet hadde rekordmange søkere, og ga plass til flere enn noen gang. | Foto: Berit Roald

«OsloMet har igjen satt rekord i antall studenter som har fått tilbud om studieplass. Fremdeles er helseutdanninger, og studier i økonomi, administrasjon og ledelse blant de mest populære», skriver universitetet i en pressemelding.

Med en poenggrense på 64,4 er økonomi og ledelse årsstudium, deltid, det vanskeligste studiet å få plass på hos OsloMet. Noe som kan tyde på at det er mange på området som ønsker litt påfyll.

Årsstudiet heltid, ligger på en tredjeplass på poenggrensen med 62,2.

I tillegg hadde OsloMet 937 kvalifiserte førstegangssøkere til Økonomi og administrasjon, noe som var klart mest av alle områdene til skolen.

Stor pågang også i nord

Ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, er det også rekordmange som har fått studieplass. Økonomi kommer også her godt opp på listene, men på de digitale flatene.

Det nettbaserte bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon til UiT hadde 1951 søkere, og kun 300 plasser. I skrivende stund har 449 søkere valgt å stå på venteliste til studiet.

– At så mange søker til nettbaserte studier kan være knyttet til pandemien vi har stått og fortsatt står i. Vi tror nok en del ønsker å styrke kunnskapsgrunnlaget sitt som følge av den usikkerheten og de endringene vi ser i arbeidsmarkedet som følge av pandemien, men også som følge av endringene i arbeidslivet i det grønne skiftet, sier rektor Anne Husebekk på UiT i en pressemelding.

NHH og BI er fornøyde med mengden finans i utdanningen til tross for kritikk

NTNU-professor om videreutdanningsprosjekt: – En unik modell

Finansnæringen ser et «skrikende behov» etter en viss type kompetanse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også