FinansWatch

Økonomi, administrasjon og ledelse topper utdanning i rekordår

Rekordmange får plass på studiene, på nytt i år. Økonomi, administrasjon og ledelse er det tøffeste området å komme inn på hos OsloMet.

OsloMet hadde rekordmange søkere, og ga plass til flere enn noen gang. | Foto: Berit Roald

«OsloMet har igjen satt rekord i antall studenter som har fått tilbud om studieplass. Fremdeles er helseutdanninger, og studier i økonomi, administrasjon og ledelse blant de mest populære», skriver universitetet i en pressemelding.

Med en poenggrense på 64,4 er økonomi og ledelse årsstudium, deltid, det vanskeligste studiet å få plass på hos OsloMet. Noe som kan tyde på at det er mange på området som ønsker litt påfyll.

Årsstudiet heltid, ligger på en tredjeplass på poenggrensen med 62,2.

I tillegg hadde OsloMet 937 kvalifiserte førstegangssøkere til Økonomi og administrasjon, noe som var klart mest av alle områdene til skolen.

Stor pågang også i nord

Ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, er det også rekordmange som har fått studieplass. Økonomi kommer også her godt opp på listene, men på de digitale flatene.

Det nettbaserte bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon til UiT hadde 1951 søkere, og kun 300 plasser. I skrivende stund har 449 søkere valgt å stå på venteliste til studiet.

– At så mange søker til nettbaserte studier kan være knyttet til pandemien vi har stått og fortsatt står i. Vi tror nok en del ønsker å styrke kunnskapsgrunnlaget sitt som følge av den usikkerheten og de endringene vi ser i arbeidsmarkedet som følge av pandemien, men også som følge av endringene i arbeidslivet i det grønne skiftet, sier rektor Anne Husebekk på UiT i en pressemelding.

NHH og BI er fornøyde med mengden finans i utdanningen til tross for kritikk

NTNU-professor om videreutdanningsprosjekt: – En unik modell

Finansnæringen ser et «skrikende behov» etter en viss type kompetanse 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch