FinansWatch

Finansnæringen ser et «skrikende behov» etter en viss type kompetanse

Virksomhetene trenger ansatte med kompetanse innen bærekraft og miljøvern, men det vil også være rom for eksterne kursholdere med slik kompetanse, tror Finans Norge.

Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr. | Foto: CF Wesenberg.

Finans Norge har nylig gjennomført Kompetansesjekken 2021, en undersøkelse mellom deres medlemmer som kartlegger hvilken kompetanse som blir mest etterpsurt fremover og hvordan man skal tilegne seg den.

– Undersøkelsen viser at finansbedriftene ser et skrikende behov for kompetanse spesielt innenfor bærekraft og klimarisiko, siden forrige gang vi målte dette. De neste årene vil være avgjørende for om finansbedriftene klarer å møte dette kompetansebehovet. Her må det gjøres mye arbeid med internopplæring, og næringen vil sikkert også komme til å trenge drahjelp fra eksterne leverandører for å få lært opp egne ansatte, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr på Finans Norges nettsider.

Kompetansesjekken gjennomføres for å synliggjøre bransjens behov for kompetanse overfor politikere, skoler og studenter.

Blant årets hovedfunn:

  • Ni av 10 bedrifter i årets undersøkelse sier de vil trenge mer kompetanse innen bærekraft og klimarisiko
  • Syv av 10 bedrifter vil trenge kompetanse innen forretningsutvikling, risiko og etterlevelse/compliance.
  • Seks av 10 ser behov for kompetanse innen datateknologi og dataanalyse

Når det gjelder bærekraft og klimarisiko er det først og fremst sparebankene som etterspør dette. Forsikringsselskapene ønsker mer kompetanse innen forretningsutvikling, mens de største bankene og finansforetakene ønsker seg mer it-kompetanse.

Antallet virksomheter som ser behov for kompetanse innen bærekraft har økt fra 45 prosent i 2019 til 87 prosent i årets undersøkelse. Kompetansesjekken ble ikke gjennomført i 2020.

– Men er du i ferd med å velge studie og har lyst på en karriere i finans, kan det også være lurt å sjekke ut studier innenfor datateknologi og analyse, risiko og etterlevelse/compliance eller forretningsutvikling. Det er her bedriftene ser for seg å rekruttere i årene fremover, sier Opdal Kerr.

Både innen compliance og bærekraft ser de fleste virksomhetene for seg at de vil heve kompetansen til egen ansatte, fremfor å ansette kompetansen.

Hilde-Kristin Norddal går fra Vipps til Amedia

DNB Asset Management snapper opp Hadean-profil

Codan-ansatte ved hovedkontoret må booke arbeidsplass etter sommeren 

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch