FinansWatch

YS og Spekter enige i lønnsforhandlinger

Finansforbundet har i overkant av 240 medlemmer i Spekter-området. YS Spekter fikk gjennomslag for begge sine krav inn i forhandlingene.

Lizzie Ruud Thorkildsen i YS Spekter. | Foto: YS

YS Spekter og Spekter har blitt enige om et lønnstillegg på 4388 kroner i året til alle. Finansforbundet har i overkant av 240 medlemmer i Spekter-området.

Inn i forhandlingene krevde YS Spekter et generelt lønnstillegg på 4388 kroner i året for sine medlemmer. I tillegg kreves et tillegg på 1950 kroner for arbeidstakere med lønn under 455.967 kroner i året, begge krav har fått gjennomslag i forhandlingene.

– Vi er fornøyd med effektive og konstruktive forhandlinger med Spekter og ser nå frem til gode forhandlinger lokalt, sier hovedtillitsvalgt Mona Sørensen i Norges Bank i en pressemelding.

– Nå fortsetter forhandlingene på virksomhetsnivå, før vi som sentrale parter skal sluttføre forhandlingene i løpet av våren, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, leder for YS Spekter i meldingen.

Spekter-området omfatter i overkant av 240 Finansforbundet-medlemmer i følgende bedrifter:

  • Innovasjon Norge
  • Kommunalbanken
  • Norges Bank
  • Vertikal Helseassistanse AS

Finansforbundets medlemmer i Spekter-virksomheter starter sentrale forhandlinger i dag 

Lønnsoppgjøret: YS vil kreve samme resultat som frontfaget av Virke 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch