Lønnsoppgjøret: YS vil kreve samme resultat som frontfaget av Virke

De første av Finansforbundets medlemmer begynner på sin lønnsforhandling i dag. Minstekravet er det samme som den konkurranseutsatte industrien oppnådde.
Foto: YS
Foto: YS

I dag starter de sentrale lønnsforhandlingene mellom YS og Virke. De av Finansforbundets medlemmer som jobber innen inkasso er en del av dette oppgjøret.

Frontfagets lønnsoppgjør ble som kjent en ramme på 2,7 prosent, marginalt lavere enn forventet prisøkning på 2,8 prosent.

– Koronapandemien har ført til lavere aktivitetsnivå i økonomien og høy ledighet. Samtidig har de kraftige økonomiske tiltakspakkene det siste året bidratt til å begrense ringvirkningene. Derfor venter vi god vekst i norsk økonomi når vaksineringen blir utbredt og smitteverntiltakene lempes på. På denne bakgrunnen krever vi et resultat i Virkeområdet som er i tråd med det vi oppnådde i forhandlingene i frontfaget, sier Eirik Bornø, leder i YS Privat i en pressemelding.

De sentrale forhandlingene skal gå over to dager, etterfulgt av lokale forhandlinger. I tillegg til 870 medlemmer fra Finansforbundet omfatter dette oppgjøret også medlemmer fra Parat, Negotia, Yrkestrafikkforbundet og Delta.

Lønnsoppgjøret: Dette mener partene i finans etter frontfagsoppgjøret

Lønnsoppgjøret: Finansforbundet forventer at medlemmenes kjøpekraft opprettholdes 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også