Lønnsoppgjøret: Finansforbundet forventer at medlemmenes kjøpekraft opprettholdes

Årets lønnsoppgjør står for døren, og bansjens største fagforening har klare forventinger til arbeidsgiverne i en bransje som går bedre enn de fleste.
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Sverre Chr. Jarild
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Sverre Chr. Jarild

Frontfaget er i full gang med sine forhandlinger nå og årets forhandlinger er tøffere enn vanlig og har gått til mekling. Til helgen kan det bli aktuelt med streik, dersom man ikke kommer til enighet.

Finansforbundet og Finans Norge skal ha sin hovedforhandling 4. og 5. mai. Leder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen, har klare forventninger.

– Vi har forventninger til at kjøpekraften til våre medlemmer opprettholdes i 2021, sier Mathisen i en melding.

Dette kravet er i tråd med hva frontfaget forventer i sitt oppgjør, en lønnsøkning som er i størrelse med forventet prisvekst. Arbeidstakersiden i frontfaget krever 2,8 prosent i ramme, mens arbeidsgiversiden tilbyr 2,2 prosent, for å opprettholde norske arbeidsgiveres konkurransedyktighet mot utlenlandske konkurrenter.

– Mange finansbedrifter leverer gode resultater, og det er et godt utgangspunkt før de sentrale lønnsforhandlingene på våren og lønnsveksten som avtales lokalt i de enkelte bedriftene. Det er rimelig at våre medlemmer får sin del av verdiskapningen i bedriftene, sier Mathisen.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør som kun handler som lønn og ikke andre deler av tariffavtalen. Lønnsoppgjøret til den enkelte arbeidstaker er satt sammen av sentralt oppgjør og lokalt oppgjør. I finansbransjen er det normalt at det lokale oppgjøret utgjør den største delen av det totale oppgjøre, ifølge Finansforbundet.

Lønnsoppgjøret i finans starter 4. mai

Finansforbundet: Bonuser bidrar til lønnsgapet mellom kvinner og menn i finans 

Finans Norge ser med uro på bonusutbetalingene i finansbransjen  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også