FinansWatch

Lønnsoppgjøret i finans starter 4. mai

Årets lønnsoppgjør blir et mellomoppgjør hvor kun lønn er oppe til forhandling.

Runa Opdal Kerr leder forhandlingsutvalget for Finans Norge. | Foto: CF Wesenberg.

Den 4. og 5. mai er satt av til lønnsforhandlinger for finansbransjen, det vil si mellom Finans Norge og arbeidstakerorganisasjonene Finansforbundet og LO.

Finans Norge sier i en uttalelse at norsk økonomi fortsatt er sterkt preget av koronasituasjonen, og at konkurranseutsatt industri er avhengig av at andre næringer ikke gir høyere lønnstillegg enn industrien tåler.

– Finansnæringen vil forholde seg lojalt til dette og avventer resultatet i forhandlingene i frontfaget som startet denne uken, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i en melding.

Opdal Kerr leder Finans Norges forhandlingsutvalg.

I opptakten til frontfagsoppgjøret (oppgjøret mellom arbeidsgiverne og konkurranseutsatt industri og andre virksomheter) har NHO tatt til orde for en lønnveskt på rundt 2,2 prosent, i tråd med våre handelspartnere. Det vil si en betydelig reallønnsnedgang i forhold til den forventede prisstigningen på 2,8 prosent.

I fjor var den reelle lønnsveksten i finans 3,25 prosent, ifølge Teknisk beregningsutvalg (TBU).

NHO sier det er viktig at lønnsoppgjøret ikke blir så dyrt for arbeidsgiverne at enda flere nordmenn blir arbeidsledige.

Frontfagsoppgjøret foregår i disse dager og skal være klart innen utløpet av fredag denne uken, ellers vil det går til mekling.

Finansforbundet: Bonuser bidrar til lønnsgapet mellom kvinner og menn i finans 

Finans Norge ser med uro på bonusutbetalingene i finansbransjen 

Flere bekymret over lønnsfesten i finansbransjen  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch